>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, September 18, 2006

breastfeeding and me

Rata-rata org bertanya kepadaku mengapa aku taksub sangat dengan 'breastfeeding'?Apa yang aku dapat dengan 'breastfeeding'?

What's the best answer I should reply huh?

As for me..The reasons why I am breastfeed Akif ARE:

  • He is my baby...my son. Aku yang mengandungkannya..melahirkannya...Membesarkannya...
  • I'm his mother
  • Breast Milk is the best food for my baby!
  • My baby is human...so human milk is the best for him...Ada sesiapa boleh bagi tau aku susu yang lebih baik dr susu ibu untuk anak manusia????Susu lembu adaah terbaik untuk anak lembu jadi susu ibu adalah yang terbaik untuk anak ibu, manusia
  • I'm a working mother....I spend more then 10hours everyday in office..apart from my baby...What else I can give to him except my milk?I can't be with him...so at least he get something from me that he'll never get from others....
  • By giving him my milk...make me feel we always be connecting al the time....In fact he always in my mind
  • Khasiat dalam susu ibu TIDAK akan dapat diperolehi dr mana2 tempat dalam dunia ini.
  • Memang tanggungjawap aku memberikan dia susuku..Sebab itulah Allah SWT mencipta ibu dengan susu ibunya....Bukankah ciptaanNYA adalah yg paling sempurna? DIA tahu apa yang DIA tentukanNYA
  • Mengapa aku harus habiskan wang untuk susu formula?
  • Bersihkah susu formula?
  • HALALkah susu formula???
  • Segarkah susu formula?
  • Setandingkah susu formula dengan susu ibu?
  • Siapakah pencipta susu ibu?
  • Aku sayangkan anakku maka aku harus berikannya yang terbaik.....
  • Anak yang mendapat khasiat susu ibu akan sentiasa sihat
  • Anak yang mendapat khasiat susu ibu adalah anak2 yang tinggi IQ nya....
  • Anak yang mendapat khasiat susu ibu INSYA ALLAH mudah dibentuk peribadinya

Bnayak lagi 'reason' aku...Kalau kutaip mahu tak habis sampai bila2...But it's OK..Nanti berkesempatan aku akan sambung.

Insya Allah...

So kepada mereka yang tak faham-faham, tak boleh nak faham, faham tapi buat-buat tak faham, tak tahu tapi buat-buat tahu..sedarlah...SUSU IBU ADALAH MAKANAN TERBAIK BAYI ANDA....

Tak payahlah nak ngater aku dari belakang....Engineer kedekut ke....Belajar je tinggi tapi bagi anak susu badan ke?(sbb aku belajar tinggi la aku tahu mn yg terbaik utk anak aku), muka tak malu menyusu anak..selak sini selak sana....(aku pakai baju utk menyusukan anak la..tak yah nak selak2 laaa..Kalau aku selak sekali pun biarlah badan aku..bkn badan korang....)

Dah la ya jgn nak corderm aku....Lantak aku la aku nak pam susu ke aku nak minum susu nak apa ke..susu aku...suka hati aku....apa nak membazirnya...pam aku mahal????suka hati aku duit aku....As long as aku tak bazirkan....lantak aku la..apa korang sibuk???aku ambik duit korang ke aku beli pam ni????Aku rasa lagi berfaedah aku beli breast pump dr aku beli lipstik...at least aku dapat berikan yg terbaik buat anakku dan suamiku...INSYA ALLAH...

To those who really wants to know....ttg breastfeeding ni bolehlah contact aku.....Aku sentiasa komited..dan sedia membantu..setakat yang aku tahu......Kalau yang aku tak tahu...never mind aku boleh belajar sama2...OK???

No comments: