>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, April 30, 2009

http://yuitsumuni.com




Friday, April 10, 2009

URL yuitsumuni.com

main page:

yuitsumuni.com

Untuk kisah breastfeeding n parenting sila ke

 

MY SWEET STORY!

Monday, March 23, 2009

New URL

http://yuitsumuni.com

Saturday, March 21, 2009

yuitsumuni.com



Monday, March 16, 2009

yuitsumuni.com

continue in yuitsumuni.com

Tuesday, March 10, 2009

yuitsumuni.com

yuitsumuni dah pindah

Tuesday, March 3, 2009

Change URL

URL sudah bertukar

Please click on the image below.

BF jurnal saya

Wednesday, February 25, 2009

Can you

Adakah anda boleh akses ke blog saya?

saya menulis ini untuk www.yuitsumuni.com dan http:///yuitsumuni.blogspot.com

jika anda membaca post ini dari www.yuitsumuni.com jelas lah anda BOLEH akses

jika anda membaca post ini dari http://yuitsmuni.blogspot.com Cuba anda click SINI

adakah anda ‘dibawa’ ke www.yuitsumuni.com?

Jika anda menghadapi kesulitan sila laporkan kepada saya.

terima kasih

Tuesday, February 24, 2009

buat sementara

blog aku

www.yuitsumuni.com

buat sementara waktu takleh di access kalau anda guna BUKAN STREAMYX…

sbb datacenter yadayada apa ntah…kronik!!!!!!

away

Insya Allah selepas pukul 10am ini saya akan ‘memasukkan’ diri saya ke dalam lab

Dengan jiwa kacau kahkahakhakah

saya menulis entry ini untuk

www.yuitsumuni.com dan http://yuitsumuni.blogspot.com

 

Dah laa tak masuk lab secara total…

Asyik pi tolong tolong sahaja..

saya berharap tidak lama lagi saya tidak perlu masuk lab lagi..hahahhaaa

Harapan saya permintaan saya diluluskan..Amin…

KETAGIHAN

Saya sungguh tertekan dengan keadaan ini

percaya atau tidak demi blog saya ini

Mereng aku ahahaa

anda pernah ketagihan rokok..candu..belacan mahupun gam?gitu la gayanya ketagihan

Saya menulis entry ini untuk

www.yuitsumuni.com dan http://yuitsumuni.blogspot.com

komenlah di mana anda boleh access

saya baru dapat sms dari pihak hosting lantas saya menekan ‘call’

saya dapat berbicara dan dinyatakan mereka menghadapi masalah dengan semua line internet kecuali Streamyx. Maknanya siapa guna BUKAN streamyx akan bermasalah

1. saya guna broadband celcom di rumah-kaput!

2. Office saya sah2 tiada kaitan dengan Streamyx…Japan server maa..

so Cik Nor Jepun mommy hafiy and Halqy..itu pasai anda pun menghadapi masalah.

3. Saya faham keadaan dan permasalahan mereka tetapi mereka kena la faham juga masalah saya.

saya sms WAJIB la balas

Saya Email wajiblah balas…Saya CALL..WAJIB la jawap

sebab kata 24/7 support kan….

Gaban stress

Suami saya juga telah membebel….suami saya adalah manusia yang tak suka membebel..tetapi dia telah meleteri saya..bayang kaaannn…..

Monday, February 23, 2009

Latihan bina insan

Tadi masa aku berjalan dari surau ke office aku teringat satu kisah hahahhaa

tak habis-habis flash back aku ni..

Bukan apa.Aku rasa nak share juga

1. when I was 16(=tingkatan 4)

Minggu suai kenal antara existing student form 4 dan new student(those who join start from form 4)

Antara isian minggu itu

Kem bina insan…

Ya INSAN not MANUSIA

Macam-macam aktiviti ilmiah…Ada macam-macam pertandingan..Ada macam-macam kuiz dan yang paling aku suka…’jungle tracking/hiking bukit spedy)

Bukit Speedy adalah antara bukit-bukit popular di Taiping bandar bersejarah.Anda tahu apakah sejarah Taiping??

Di Taiping ada muzium pertama, mahkamah pertama, sekolah pertama..semua pertama laaaaaa….

Bukit Speedy terletak tak jauh dari sekolah aku

Dari tingkap asrama/dorm aku tu memang nampaklah…Bukit Speedy sebelah kanan…Bukit Larut/Maxwell Hill sebelah kiri dan depan(?)

 

Ada jungle tracking.

Aku dalam satu group yang aku tak suka..Ya aku ni pilih bulu ayam itik bagai

Aku tak suka member dalam group tu..yang kami panggil mat jilang….(nama dia azlan) Awat aku tak suka??Aura cannot GI!

Aku amat tak sukaaaaaaaaaaa dalam group itu tetapi aku gagahkan jua ..Ya aku harus lawan perasaan aku…Berhenti membenci kahkahkahkahkah

Be professional

maka aku berjaya mengatasinya

Aku pun bersatu dengan semua ahli kumpulan

bermula dengan jungle tracking

cross sungai etc…fuhhh…benci!basah baju I!

Lepas tu siap kena cross jalan berkawat tajam tu dah tu depa basahkan tanah bawah tu comot baju aku yang putih itu(aku buang lepas jugle tracking sebab pak cik dobi pun sure tak nak laan sebab masa tu varnis pink belum ada)

Kami meneruskan perjalanan ke bukit Speedy…Jalan punya jalan mengikut arahan sambil mengutip bahan yang disuruh….

Tiba-tiba kami pakat-pakat rasa nak beristigfar..berselawat…..

Maka (aku rasa 7-9 org gitu mix dirls n boys) pun bernasyid bagai bersama-sama..tiba-tiba kami disalak anjing….

Anjing milik pemilik dusun-dusun durian….

Sebaik sahaja anjing muncul kami semua tersentak…

DIMANAKAH KITA????

Kami sepatutnya tidak terlepas ke kawasan dusun tetapi apabila kami sedari ada 3 kumpulan lagi terlepas di situ kepenatan…

Ya kami sesat..telah sesat

Kami mula rasa penat….

Penattt…Dan kami dalam gabra yang terpendam buat-buat cool…cari jalan pulang pakat2 la baca ayat suci Al-Quran dan selawat semula….

Bila patah balik..

AIK….NIJALANNYA

Punyalah jauh kami tersasar……

Pengalaman perasaan tersentak itu tidak dapat digambarkan

Pada mulanya ami marah anjing itu apabila tersentak kami amat-amat hargai’penyedaran’ yang anjing kuning itu sampaikan….

 

2. When I was 17(tingkatan 5 dan galak bercinta sakti/sakan)

Lokasi:Kuala Gula, Kuala Kurau

satu kawasan perkampungan Nelayan berhampiran pulau burung(ya tempat burung dari hemisfera utara/selatan singgah)

Aku yang gatai amat frust apabila mendapati aku tidak sekumpulan dengan pakwe aku itu…gataiiiii

Aku relakan diri juga la

Perkampungan itu agak daif bagi aku

Perkerjaan utama mereka menangkap ikan dan mengopek kerang rebus dan hidup

Acara kemuncak juga jungle tracking

Kali ni not sooo jungle but more to paya bakau berikan belacak..yaaa..ikan tembakul batu belah batu bertangkup itu….

satu pengalaman baru

kami diarahkan menangkap belacak..yes belacak cans fly….

bayangkan ikan terbang…

kami redah masuk payah bertanah liat itu makin dipijak makin tenggelam….sekor belacak pun tak dapat melainkan muka berselut sampai ke kepala…

Then…there was a group of anak kampung itu datang…

mereka dengan selambanya masuk ke paya tanah liat tu sambil meniarap dan menyulur2…yesss..they did it!!!

Gitulah gayanya masuk paya berselut

takleh benam masuk kaki kena ‘apung’ atas selut…DOH!!!!

Tu laaa.buku sekolah tak tulis maka DOH!

Apabila kami meniarap dan menyulur di atas selut ami dapat tangkap belacak..bukan belacak sahaja…ketam juga!!!

Dari itu aku dapatlah sedikit pengajaran….

1. menyulurla kalau nak jalan kat atas paya berselut jika anda memang tak reti..hahah..lagi dibenam kaki lagi tenggelam…graviti force!!

2. Ikan tembakul..patutlah dalam cerita batu belah batu bertangkup tu cerita TELUR ikan tembakul…

Ropanya tembakul haiwan 2 alam…TELUR SAHAJA yang kita boleh makan….hahahahhaaa

 

3. When I was 20- Minggu motivasi Tokai University jurusan communication engineering

Lokasi: Hakano Yumoto

Satu kawasan pergunungan/bukit bukau yang indah dan permai lagi sejuk sampai ke tulang temulang

My 1st experience pergi kawasan ‘onsen’(hot spring)

Fuhhh…Masya Allah..INDAHHHHHHHHHHHHHH

Tiada jungle tracking tetapi…Mmmmm….Ohh tidakkkk…..Dilema tracking aku kira

Aku gagal..hahaha tak rela aku nak masuk onsen toge-toge reramai hahahaaaaa

End up aku tak mandi 2 hari!!!!

Nak mandi kat toilet air sangat sejuk! Suhu bilik saja pun dah –5, bayangkan airnya….

satu pengajaran baru…

remaja Jepun memang sosial…(ya la kan)

Tetapi aku berjaya memahamkan mereka tentang budaya dan pegangan hidup aku..ni alcohol…no pork..no guys in girl’s room..faham??

maka malam tu kawan aku bdak Taiwan tu mai tompang tido kat room aku(sepatutnya room tu aku share ngan 3 lagi japanese female friends akutapi depa dah ke ana pi aku pun tak tau)..Jadinya akulah pemilik mutlak room itu dishare denan Ryou kawan aku dari taiwan…

Apa yang aku dapat dari minggu orentasi itu

banyakkkkkkkkkkkkkkk…Dan aku simpulkan..’untuk belajar aku yakin aku boleh hidup di Jepun ni tapi alau kena kerja kat Jepun aku surrender….’ Itu aku…

 

Begitu lah cerita saya yang kononnya SATU tetapi TIGA!

p/s; bleh komen kat shoutBox

Wednesday, February 18, 2009

breastfeeding journal

sila berkunjung ke MYSWEETSTORY

Tuesday, February 17, 2009

stress aku dibuatnya

yuitsumuni.com tidak dapat dikunjungi

server hosting problem.

stressnya saya

Monday, January 19, 2009

yuitsumuni.com

For the update please go to

Friday, January 2, 2009

Minta bantuan

Saya dah pindah(ulang suara)
ke

Jika anda menghadapi masalah dengan loading blog baru saya sila hubungi saya...

Thursday, January 1, 2009

Happy new year-HIJRAH

Happy New Year to All Di sini saya ingin mengumumkan yang kami telah berpindah ke
www.yuitsumuni.com
Jumpa di sana ya!