>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, March 31, 2007

selamat menyambut Maulidur Rasul

Selamat menyambut Maulidur Rasul!!!
Dengan kedatangan Maulidur Rasul 1tahun ini maka genaplah 3 tahun hijrah perkahwinan kami. Alhamdulillah
dan
12 Rabiul Awal juga merupakah hari lahir hubby mengikut kalendar hijrah..Otanjoubi omedetou!!!Kira 29 tahun hijrah la..Ahaks..

Thursday, March 29, 2007

kenapa kautolak cintaku

Merupakan tajuk topik pagi radio ERA pada hari ini.
Rasa macam nak call juga tapi tak der kredit daa...

Aku tak delah tolak cinta orang sebabnya aku tak bercinta pun ngan orang tu kecuali orang yang memang aku cinta.(berbelitnya ayat)..Orang yang aku cinta hanya seorang...agak-agaklah ya siapa orangnya hehehehe....
Aku pun tak tahu kenapa orang-orang yang aku 'tolak' tu boleh suka kat aku pelik kan?
Kahkahkah.....
Aku bukan tolak aku tak layan terus..Buat-buat tak faham.

dah stop tajuk kenapa kautolak cintaku
Aku nak lepas geram sikit...
AKu geram kat caller topik pagi ERA semalam...Semalam tajuknya 'dilema rumah tangga'..Tajuk dahsyat tu!
Ada caller ni nama Mimi..Dah kawin tapi curang beb! Bagi alasan curang sebab suami tak romantik.Apa kejadahnya...(wah bahasa kasaqnya)
Kalau setakat tak romantik tu tak de mendenya.
Kita boleh bentuk rumah tangga kita boleh corak kisah cinta alam perkahwinan kita. Setakat suami tak romantik dah nak jatuh cinta kepada lelaki yang lebih romatik?Rejam sampai mati je perempuan jenis ni!
Si Mimi tu aku rasa dia tu ada mental problem.Kena pergi buat rawatan kalau tidak melarat susahkan orang lain!Dalam perkataan lain...BODOH!

Kepada lelaki-lelaki yang bercinta dengan isteri orang tu, kalau korang berniat nak serius bercinta dan berkahwin dengan perempuan (isteri-isteri curang) ni, batalkanlah niat korang.Carilah perempuan single..anak-anak dara ataupun janda-janda.
Sebab apa takleh bercinta dengan isteri orang??
  • Gila ka apa?nak buat dosa?Tau tak dosa pahala?Cari bala?
  • kalau isteri curang tu..korang jangan harap dia boleh jadi setia.Kat suami dia pun dia boleh khianati inikan pula korang.
  • Kalau korang kaya..sah-sah dia nak harta korang
  • Kalau korang dikatakan romantik..Belah la.kang dia jumpa yang lebih romantik dia tinggalkan korang juga.
  • Kalau korang memang nak main-main je dengan diaorang tu...hentikanlah...berdosa.
  • Dan banyak lagi....Yang penting salah di sisi Islam...Berdosa Ada faham?
Next...
Lama sungguh aku tak update yuitsumuni nih!
Sekian
Bulleted List

Saturday, March 24, 2007

nan kaaaaaaaaaaaaaaaa

Dosyiteka wakaranai ga...nihongo de kono blog wo kakitaidesu.Nihongo wo cyokusetsu kakuto, uci no pasokon de yomu to mojibake ni naru.
Kaisya no pasokon dekakou ka to omotte, office de isogashikutesyioganai.Daikirai da!

Watashiha, kono kaisya wo yameyou ka to omotte. Hai..Yametai desu! Ima kara hokano chance wo sagasu.
Demo ne..nanka watashino eigo ni zenzen jisyin ganai no...Dosyio.....

aaaa..Nemutai naa..neyou...
Asyita akif-cyan no akacyan 'jidai' saigo no imunisation da!

Friday, March 23, 2007

FP & mysweetstory updated

FP
mysweetstory

updated....

jawap tag erna & eida serentak tak kiraaaaaaaaa


aku kena tag ngan erna dan eida kat FP..tapi aku tak suka nulis kat FP maka aku tulis kat sini.....

Rules: People who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names.

Apa ya yang weird..

  1. suka beli novel/magazine tapi semua tak habis baca....Kalau nak habiskan bertahun tapi memang habis...14X asyik ulang..mau tak bertahun...
  2. kalau tonton tv sangat sakit hati kalau orang ubah-ubah channel.walaupun hakikatnya org guna astro sebab nak tonton channel pelbagai.Aku tetap nak tengok cerita tu satu jeeeee.
  3. Iye iye aku pergi jepun konon nak cari tape/vcd cerita Oshin nak tengok sungguh-sungguh tapi hampehhhhh...Jadinya le ni aku gile tonton Oshin kat TV9 dekat di hati
  4. Aku tak habis-habis cakap nak resign from current company but dah masuk tahun ke-5 aku masih kat situ..apa dah jadi????
  5. Aku suka melawan boss. Terutama ngan En.A..Tak tau pasal apa aku tak suka sangat dia.Kalau bab telefon Manager HR tanya itu ini amat aku minat....
  6. Aku rasa aku ni memang fanatik penyusuan susu ibu. Bagus juga....sampai hubby kata aku ni pelik...mysweetstory kawan aku panggil 'blog susu'..mmmm...pelik sungguh...
Dah..aku tak mau tag orang sebab aku ponat 'pending' dok pikir..


terkesima

Rupanya ada dalam wikipedia..
hahahaaaaa
Tak sangka...
SEKOLAHKU

Siap ada gambar majalah sekolah yang aku memang pulun sakan buat...Time aku antara sidang redaksi...huhuhuhu...

mysweetstory updated-milk supply

Updated

Thursday, March 22, 2007

Perkataannya

mi-mi
mi-mi=mummy..
Apa-apa semuanya nak mi-mi...Suatu hari daddy dia 'bengang'.."mi-mi, mi-mi..daddylah plak"
Dijawapnya..
"na-nak...mi-mi...mi-mi"

acau
Sekarang ni pantang kita kejut dia bangun tidur..Dia akan sebut 'acau'
walaupun kadang-kadang mummy or daddy hanya hendak mengubah dia sahaja.Almaklumlah dia tidur macam berperang!

Tuesday, March 20, 2007

my scary experience

Please find it at mysweetstory

Monday, March 19, 2007

Mini Gathering SI 3

Bermula bila zatul mengesyorkan diadakan GRAND gathering.(ada ke word/istilah gini?)Lepas tu kat forum pakatlah dok bagi cadangan itu ini sana sini..Kemudian si Erna a.k.a mommy_d&d memencadangkan diadakan MINI gathering.Memandangkan dia sekeluarga bakal pulang ke Klang Valley mengikut daddy_d&d datang meeting. Maka dari posting2 yang tak menentu, satu hala tuju ditetapkan.
Tarikh...dengan kuasa veto erna hahahaa..18 march....Pagi di taman tasik Shah Alam...
Maka diminta sesiapa yang hendak menyertai memberi kata putus....
Cheeewwahhhh...
Maka jadilah.....

Pada 18 March
Aku bangun awal pagi..Huhuhu...buat samosa sengetku....serius senget benget sungguh....Nasib haaaaa...hahahaaa
Kemudian kukejut hubby, dia bangun....Aku minta diakejutkan si baby....
Si baby tak nak bgn.Si baby kata..."acau...na nak!"
Aduh macam mana nak kejutkan ni???
Aramakkk...my tudung...aku tak iron tudung lagi.Aku bergegas iron tudung...Daddy akif masih dalam usaha kejutkan akif.Pukul 820am akif surrender..Dia bangun..Terus mandikan siapkan dia sambil2 tu aku membalas2 sms dan menjawap panggilan2 dr para hadirin..(hahahaa mcm formal plak)
time nak kuar..aramakkkk..sapa parking keta depan pagar aku ni wee???
erna tepon..ahaks aku lom sampai daaaa...
Then honnn honnn honnn..keluar le manusia tak de akal alih kereta..logik ke parking keter depan pintu pagar org???

Then aku tak tgk jam dah sambil2 membalas sms dan menjawap panggilan sampailah kat tasik belah muzium...Dari jauh kunampak Nad and adeela...Then nampak Kak Eton..aku yakin tu kak eton tapi aku tak mau tegur hahahaaaaa.....
Then sampai kat tempat berkumpul....
Then seorang persorang datang......

Yang hadir
  1. erna
  2. fid
  3. raihan mommyammar
  4. kak eton
  5. kak laili
  6. kak shiha
  7. fariza
  8. mumyadz
  9. mamahaikal
  10. mimielola/farah
  11. zatul
  12. mongel
  13. tini007
  14. puteri
  15. kak mimosa pudica/kak ali
  16. iffa/mom hafiy
  17. nadia
Siapa lagi ya..sesiapa yang tak de dalam list bg tau....Aku dah tak teringat hahahaaaaa
wahh ramai juga yaaaaaa....
Gambar aku baru update sikit kat FP
Nanti ada masa akan kuupdate all.

Makanan memang banyak..Aku makan sampai tak sempat nak 'merapu'
Frust niiiii..Tak dan nak berkata2 laaaa...

Cadangan ..lain kali bawa makanan sikit2 dah laaa..sediakan ruang utk berborak hahahaaa

Memang happening..
Yang anak2 plak amboi sakan depa.....Main tak hingat punya....
Main slide siap buleh sliding kepala dulu..akif pun dah tau!!Ishhh....
Hahhaaaa

Cuaca panas..walaupun pagi...memang berpeluh sakan....Aku memang bau peluh je laaaaa...

Siap ada 2 biji kek oooo....Dari zatul n kak laili.....Zatul buat potong kek tuk besday baby Qis...

Lepas tu ada lucky draw...

Lepas tu bersurai..Ops sblm bersurai....Majlis tapau menapau hahahaaa
Aku ambik nasi lemak+dadih...

Korang
Arigatou
Mata Aimasyo ne...

Sunday, March 18, 2007

mini gathering SI 2

Dah berlangsung tadi...
Alhamdulillah.Makanan banyakkkkkkkk
Naik rambang mata den!
Tengah update FP ni......

Friday, March 16, 2007

saja nak paste

Forwarded Email dah beratus kali aku dapat...Hari ni dapat lagi..Maka hari ni aku tempek kat sini

HUSBAND SMART but WIFE SMARTER.

A man called home to his wife and said, "Honey I have been asked to go fishing up in Canada with my boss and several of his friends.

We'll be gone for a week. This is a good opportunity for me to get that promotion I've been wanting, so could you please pack enough clothes for a week and set out my rod and fishing box?

We're leaving from the office and I will swing by the house to pick my things up"

"Oh! Please pack my new blue silk pajamas." The wife thinks this sounds a bit fishy but being the good wife she is, did exactly what her husband asked

The following weekend he came home, a little tired but otherwise looking good. The wife welcomed him home and asked if he caught many fish? He said,
"Yes! Lots of Salmon, some Bluegill, and a few Swordfish. But why didn't you pack my new blue silk pajamas like I asked you to do?"

You'll love the answer...
The wife replied,
"I did. They're in your fishing box.....

Tuesday, March 13, 2007

Mini Gathering SI

Tarikh:18 Mac 2007
Masa:830am-1130am
Tempat:Tasik shah Alam(Belah muzium sana-depan padang MBSA sana)

Senarai nama mereka yang akan menghadiri Mini Gathering forumer SI...
Senarai nama -food-->bilangan kumpulan
  1. Erna (mommy_d&d)-Nasi Lemak-->2 adults 1 kid 1 toddler
  2. Fid (aku la) Ntah la cucuq apa..tgh pk..aci lah kan..ada 3-4 hari lg ni-->2 adults 1 toddler
  3. Laili(mamaampang)-Roti untuk ikan!
  4. Zatul(Zatul laa)-Cake-->2 adults 1 baby
  5. Ngel(Sheyliza..hahha dah kena sound sbb tak ltk nama dia )-dadih-->2 adults 1 baby
  6. Mamahaikal
  7. Puteri-air-->2 adults 1 toddler
  8. Alesha_rr(Mak Alesha laa)-->2 adults 1 toddler
  9. fazira
  10. Chichi-Jadi datang?
  11. eton (szaiton)-pasta goreng-->2 adults 1 toddler
  12. pudica-triffle n plastik sampah aka AJK kebersihan. kihkih-->2 adults 1 kid 1 toddler
  13. Raihan (mommyammar)- Sandwich-->2 adults 1 kid 1 toddler
  14. nadia-kerepek-->1 adult 1 toddler
  15. tini007-->Sandwich
  16. mimielola
  17. mumyadz-puding buah-->2 adults 1 toddler 1 baby

Sunday, March 11, 2007

Gambar barangan mengepam.

Untuk melihat bolehlah ke fotopages aku.
Tajuk entry: Alkisah peralatan mengepam
Tarikh: 11 Mar 2007

Saturday, March 10, 2007

Sabtu 10 Mac

Hari ni Sabtu 10 March, kami ke SMC untuk follow up check up Muhammad Akif Hafiy...Alhamdulillah dia sudah sihat dan makin ganas!

Hari ni aku bercadang nak masak nasi ayam..Yummy.....Tadi dah pergi beli ayam dan barangan-barangan sepatutnya.....

Akif sedang tidur nih.Penat kot sebab hari ini telah dipaksa bangun awal...Hari sabtu SMC memang ramai orang....Tadi sampai pukul 8:15 akif dapat number giliran ke-3....Tapi macam No.1 jeee..Dr.L panggil Akif dulu...hehehehe....Thanks Doc.....

Haaaaa...
Tadi masa tengah tunggu nak verify GL...
Aku masuk GL verification room, ada seorang lelaki tengah dilayan oleh petugas...Aku ambil kerusi berhampiran pintu, kemudian masuk seorang wanita bersama seorang anaknya. Duduk barisan depan aku. Selepas lelaki yang sedang dilayan itu siap berurusan sepatutnya giliran aku tiba-tiba wanita tidak beradab itu pula yang pergi.Aku naik confuse. Awakkan ibu, belajarlah berdisiplin sikit. Kalau awak tak boleh bertolak ansur ikut giliran, guna logik laa..first come firt serve laaa..aku dah bangun dah tapi dia tanpa segan silu gi duduk kat kerusi depan petugas tu.
Angin juga aku....Dah la akif dok tak diam...Lepas tu si wanita tu dapati GL dia dah unvalid...kalut nak wat GL ..hee eleee....
Petugas tu minta GL aku....Maka akulah yang settle dulu...
Kemudian aku gi cafe makan..Bila aku dah siap makan aku nampak la si wanita tadi dengan anak-anak dan suami dialah kot...tengah Q beli makanan..Pandai pula dia Q...Pelik.......

Moral:
Walaupun tak de sign board tulis 'please Q'...Gunalah logik akal...Jangan nak pentingkan diri sendiri sahaja.
Aku benci orang jenis pentingkan diri dan suka menyusahkan orang lain ini!.....

Thursday, March 8, 2007

busy bee noooo

wah wah wah...Hari ni busy le sikit...dari pagi masuk Lab....

Fotopages
is updated...

Alhamdulillah Akif makin sihat. Cuma masih cirit lagi.Insya Allah nanti baiklah tu.

Hari ini dalam sejarah, my dear hubby masak...yuhhuuu....masak...roti telur hahahahahahahaa
:P

Wednesday, March 7, 2007

TagBox

TagBox dah aku tempek kat blog ni so bulehlah pakat2 tinggalkan msg hehehehee

Ubat yg dapat hari ini 070307

  • maxolon-untuk tahan muntah
  • panadol-untuk demam/Orange flavour
  • smecta-untuk cirit/Amat tak sedap
  • hexbio-probiotik/Sedap ala-ala mcm sweet gitu...
Senarai di atas adalah ubat yang Dr.L bagi kat Akif hari ini.
Aku juga dapat
simple cream-utk apply kat b*nt*t merah-merah kerana kerap sangat poo poo.

Alhamdulillah Akif dah beransur baik....

Alhamdulillah

Alhamdulillah...
Akif bukan kena denggi.Aku risau takut denggi.
Hari ni aku cuti dan bawa akif ke SMC, buat blood test. Semuanya normal kecuali akif kena AGE..Acute Gastroenteritis.

Lega sikit hati ini.
Hari Sabtu ni Akif kena pergi follow up check up....

Tuesday, March 6, 2007

demam lagi uwaaaa

aku baru lepas call Taska Akif
Dia demam lagi
badan dia panas lagi...Ya Allah....
Risaunya aku.
Ya Allah tolonglah Akif...

bukan superman

Bukan anak superman mahupun anak incredible..Dia anak aku..Manusia..Manusia yang biasa....
Tersentak aku bila ada orang kata
"apalah anak ko..kata bagi susu ibu..susu terbaik di dunia konon tapi selalu sangat demam....konon pantang garam dan gula...takut sakit...Apa cerita ni?Anak ko sakit selalu...Bagi je apa saja macam anak aku...ok aja kalau demam pun sikit-sikit je tak de la sampai kena buat blood test sampai admitted..."
Berderaua darau..Rasa nak terajang pun ada rasa nak pelengkong pun ada..Tapi Silat aku pantang menyerang..Guru silat aku hanya ajar aku bertahan..Beliau tak ajar aku menyerang maka..Nyah kau amarah.....

Mmmm.....Baby demam..Biasalah kan..Tapi aku pun pelik apasal kalau anak aku demam nampak mcm kritikal semacam aja.Hahahhaaa...
Bukan aku tak jaga anak....
Bukan aku abaikan dia. Aku jaga dia bagaikan menatang minyak yang penuh.....Namun dia demam juga....

Semoga anakku cepat sembuh Amin....

mysweetstory updated-artikel

akif oh akifku sayang

Hari ini...Aku 'keringkan' hati ..hantar juga akif ke Taska.Hakikatnya, aku amat terseksa.Aku risaukan akif.Risau sangat-sangat.
Pagi tadi pukul 4Am aku tersedar, aku rasa badan dan kepala akif...panas! Aku kejutkan hubby bangun tapi dia tak bangun. Aku tertidur dihujung kaki mereka...Aku terjaga semula bila terdengar tangisan akif. Aku kejutkan hubby, aku bagi akif makan ubat. Pukul 5:30AM..Badan Akif masih panas.Aku jelumkan dengan air sejuk.
5:40AM..aku ambil keputusan bawa akif ke klinik panel company. Klinik ni aku paling tak suka sebab in term of service...too bad....
sampai klinik pukul 6AM....
Jumpa doctor. The very the kerek!!!!
Aku bukan gi nak dengar dia berleter.Aku minta refer letter sebab akau nak minta GL. Dia pula berleter....Badan akif belum disentuh berleter je tahu! AKu sound dia laa...
Pagi-pagi buta buat hal kenalah.....

Plan.
Kalau akif masih demam esok pagi aku akan ambil cuti (aku dah fill in leave book)..Then bawa akif ke SMC....
Kalau akif dah OK takyah la gi SMC....Kalau akif ok esok aku kerja.
Ya Allah sembuhkanlah Akif.

Serius...aku punya perasaan sekarang memang tunggang langgang....

Monday, March 5, 2007

Adushhhhhh

Jumaat-Ambil dia dari Taska, terus bawa pergi klinik.Dapat ubat demam PCM, ubat selsema dan antibiotik

Sabtu-Demam dia on off...Siang OK malam NG....Mummy takleh tido uhuks sebab baby asyik nangis...

Ahad- Akif demam kuat lagi ..ubat pun dah abih.mummy dah gelabah. Lepas tu daddy plak sakit...sakit daddy..back pain datang semula.Daddy ni back pain on off side effect accident masa dok Univ dulu. So segala serba serbi mummy kena settle.Mummy bkn setakat sedih..Dah menangis tersedu sedan....Ngan anak yang jap-jap nangis...Ngan hubby yang tegur bila anak nangis tak diam-diam...sampai mummy pening kepala tapi mummy kuatkan diri kalau mummy pun down sapa nak jaga akif....
Macam-macam mummy fikir...Rasa nak antar daddy akif balik kampung je(aku tak akan antar anak aku..aku antar anak org laaa)..serius sampai ke situ tahap weng aku...Mummy jadi tensionnnn sangat bila daddy akif bising sebab mummy tak boleh redakan tangisan akif. akif plak macam tak kesiankan mummy....Rasa nak lari dari rumah pun ada....Macam-macam..Padanlah ada orang sanggup buat kerja bodoh kalau stress.

Isnin-Mummy ambil emergency leave. Demam akif makin teruk.Panas sangat-sangat.Mummy dah jadi tak menentu. daddy akif plak MC sebab back pain dia tu laa..
Maka mummy bawa akif ke klinik lagi......dalam kereta akif nangis....Adusssss
Sampai klinik akif nangis lagi sebab akif risau dia kena nebuliser...sape la nak nebuliserkan dia tu ntah laaa
Jumpa Dr.N...Mummy bg tau ubat dah habis....Tapi demam masih on off.Mummy minta doctor injectkan ubat. doctor bg ubat demam and antibiotik lagi. Akif diinject ubat....Kemudian doctor kata by wednesday kalau akif tak sembuh-sembuh dia akan refer kan akif ke specialist. Mmmm....Akif cepat le sembuh please.
Balik dari klinik, mummy 'aiskan' akif. Mummy pakaikan akif techni ice sebagai ganti cool fever.Mummy balut dengan sapu tangan daddy then mummy pakaikan kat dahi akif...Mummy bawa akif gi bank, pun mummy pakaikan dia techni ice...Bagus la techni ice ni......

Balik dari bank, badan akif dah tak panas, tapi Ya Allah...Akif buat perangai...Mummy sampai naik tension nan amat...Rasa...hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....Geram.......
Akif mengamuk tak tentu pasal.Dia sakit hati dengan daddy.Daddy dah 2 hari tak dukung dia.Dia tengok je muka daddy dia akan nangis.
Tapi sekarang ni dia tengah berdamai ngan daddy.Daddy kata nak bawa dia jejalan.So dia dah pakai selipar.....Tadi dia amuk mummy.Abih dia tarik mouse.

Semoga akif cepat sembuh dan semoga mummy tenang kembali.Amin..

to Rizza-Thanks for calling dari jauh nunnnn...Terkujat aku..tapi aku suspect dah ko yang call tu heehheee sebab number yang keluar di screen henpon aku tu pelik sgt hahahahahaaa....Thanksssssss..

Le ni pukul 6:30pm...mak aiiiii......Dah lewat laaaa......

Cuti weekend aku mmg aku tak buat apa-apa melainkan jaga akif.....baju tak lipat 2 bakul...baju tak iron pun bnyk......

Kalau akif belum sembuh betul-betul maybe esok aku emergency leave lagi.......
Aku kena pastikan akif betul-betul sihat sebab tak lama lagi aku bakal sibuk.....dengan kerja.....

Saturday, March 3, 2007

Dia kurang sihat

Jumaat 02 Februari 2007 Pukul 3:45PM, pengasunya call aku.
"Akak, Akif demam kuat.."
Aku dengar ayat tu aja aku dah menggeletar. Susah hati, kemudian aku call tanya lagi, diaorang kata Akif demam lagi.
Aku memang susah hati. Jam menunjukkan pukul 4:00PM, lagi 1 jam 45 minit baru aku boleh balik. Aku buat keputusan balik awal...Mmm...Time off ke half day leave ke..Tak kisah laaaa...
Aku pun bergegas ke Taska akif. Dia sedang diriba oleh pengasuhnya. Nampak aja aku dia terus menerpa. Memang panas badan dia namun masih ligat.
Aku kat Taska akif sampai 6:30PM tunggu hubby...

Hari ini..Dia demam lagi.......Susah hati aku.
Aku dah gi jumpa doktor semalam.....Dah bagi ubat...Namun dia demam on off...

Semoga Akif cepat sembuh....

Friday, March 2, 2007

mana baju

Dah seminggu aku cari baju aku...Hilang!Setahu aku baju tu aku dah pakai, so aku nak cuci...
Aku tanya warga rumah aku seorang pun tak mengaku tahu...

Tapi....

Malam tadi seorang baby dengan bangganya...'serah'kan kat aku baju aku yang dah seminggu hilang...
Aku tanya dia kat mana dia simpan..dia sengeh je then lari...
Puas aku tanya baru dia tunjuk...
dia sumbat bawah tilam!

motor

Dijadikan cerita, we bought him a motorcycle...Ala motor budak kecik tu..Mainan yang murah-murah je....
Color merah!
On the way balik ke rumah dia tidor, sampai kat rumah dia sambung tidor, dia terjaga time kami nak makan, dia dah buat muka nak menangis, maka aku dengan pantas telah meletakkan motor dia di depan dia....
Dia senyum sampai telinga.

Nak tidur...Dia paksa daddynya bawa masuk motor dia dalam bedroom....Siap suruh parking tepi katil....

Tadi dia bangun, dia tengok motor dia telah dialih tempat parking, maka dalam mamai-mamai tu dia 'arahkan' kami park tepi katil motor dia itu...aduhhh....

Al kisah bapaku belikanku motor merah...:)

Thursday, March 1, 2007

call mummy

Dilaporkan dia pantang tengok handphone pengasuh-pengasuhnya. Kalau dia dapat dia akan telefon ma-mi..
Pengasuh-pengasuhnya cakap, dia siap borak dengan ma-mi lamaaa..
Semuanya Mi..Mi itu Mi ini..Mi...#$$%^^&**....
Kononnya dia telefon mummy dia laaaaa..

Sebelum ni dia tak de buat begitu tapi selepas aku tercakap kat dia...
"nanti baby dah boleh/tahu cakap mummy akan call baby masa baby di school"
Keesokkan harinya dia start call mummy dari schoolnya....
Hehehehee....
Bertuah betul....