>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, March 29, 2007

kenapa kautolak cintaku

Merupakan tajuk topik pagi radio ERA pada hari ini.
Rasa macam nak call juga tapi tak der kredit daa...

Aku tak delah tolak cinta orang sebabnya aku tak bercinta pun ngan orang tu kecuali orang yang memang aku cinta.(berbelitnya ayat)..Orang yang aku cinta hanya seorang...agak-agaklah ya siapa orangnya hehehehe....
Aku pun tak tahu kenapa orang-orang yang aku 'tolak' tu boleh suka kat aku pelik kan?
Kahkahkah.....
Aku bukan tolak aku tak layan terus..Buat-buat tak faham.

dah stop tajuk kenapa kautolak cintaku
Aku nak lepas geram sikit...
AKu geram kat caller topik pagi ERA semalam...Semalam tajuknya 'dilema rumah tangga'..Tajuk dahsyat tu!
Ada caller ni nama Mimi..Dah kawin tapi curang beb! Bagi alasan curang sebab suami tak romantik.Apa kejadahnya...(wah bahasa kasaqnya)
Kalau setakat tak romantik tu tak de mendenya.
Kita boleh bentuk rumah tangga kita boleh corak kisah cinta alam perkahwinan kita. Setakat suami tak romantik dah nak jatuh cinta kepada lelaki yang lebih romatik?Rejam sampai mati je perempuan jenis ni!
Si Mimi tu aku rasa dia tu ada mental problem.Kena pergi buat rawatan kalau tidak melarat susahkan orang lain!Dalam perkataan lain...BODOH!

Kepada lelaki-lelaki yang bercinta dengan isteri orang tu, kalau korang berniat nak serius bercinta dan berkahwin dengan perempuan (isteri-isteri curang) ni, batalkanlah niat korang.Carilah perempuan single..anak-anak dara ataupun janda-janda.
Sebab apa takleh bercinta dengan isteri orang??
  • Gila ka apa?nak buat dosa?Tau tak dosa pahala?Cari bala?
  • kalau isteri curang tu..korang jangan harap dia boleh jadi setia.Kat suami dia pun dia boleh khianati inikan pula korang.
  • Kalau korang kaya..sah-sah dia nak harta korang
  • Kalau korang dikatakan romantik..Belah la.kang dia jumpa yang lebih romantik dia tinggalkan korang juga.
  • Kalau korang memang nak main-main je dengan diaorang tu...hentikanlah...berdosa.
  • Dan banyak lagi....Yang penting salah di sisi Islam...Berdosa Ada faham?
Next...
Lama sungguh aku tak update yuitsumuni nih!
Sekian
Bulleted List

2 comments:

momidanial said...

ihiks....emo sungguh aku baca entry hang ni weih...yeah...agreed!!!! kita rejam itu `mimi'!!!! heeeeeeeeeee...tak baiknyer dia wat gitu kat hubby dia..nauzubillah....

anamiraa said...

jadik camtulah kalau takde iman. apa sangat laa hidup kat dunia ni nak dibandingkan kat akhirat sok...

layan feeling sangat jadik camtulah...he..he..