>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, March 5, 2007

Adushhhhhh

Jumaat-Ambil dia dari Taska, terus bawa pergi klinik.Dapat ubat demam PCM, ubat selsema dan antibiotik

Sabtu-Demam dia on off...Siang OK malam NG....Mummy takleh tido uhuks sebab baby asyik nangis...

Ahad- Akif demam kuat lagi ..ubat pun dah abih.mummy dah gelabah. Lepas tu daddy plak sakit...sakit daddy..back pain datang semula.Daddy ni back pain on off side effect accident masa dok Univ dulu. So segala serba serbi mummy kena settle.Mummy bkn setakat sedih..Dah menangis tersedu sedan....Ngan anak yang jap-jap nangis...Ngan hubby yang tegur bila anak nangis tak diam-diam...sampai mummy pening kepala tapi mummy kuatkan diri kalau mummy pun down sapa nak jaga akif....
Macam-macam mummy fikir...Rasa nak antar daddy akif balik kampung je(aku tak akan antar anak aku..aku antar anak org laaa)..serius sampai ke situ tahap weng aku...Mummy jadi tensionnnn sangat bila daddy akif bising sebab mummy tak boleh redakan tangisan akif. akif plak macam tak kesiankan mummy....Rasa nak lari dari rumah pun ada....Macam-macam..Padanlah ada orang sanggup buat kerja bodoh kalau stress.

Isnin-Mummy ambil emergency leave. Demam akif makin teruk.Panas sangat-sangat.Mummy dah jadi tak menentu. daddy akif plak MC sebab back pain dia tu laa..
Maka mummy bawa akif ke klinik lagi......dalam kereta akif nangis....Adusssss
Sampai klinik akif nangis lagi sebab akif risau dia kena nebuliser...sape la nak nebuliserkan dia tu ntah laaa
Jumpa Dr.N...Mummy bg tau ubat dah habis....Tapi demam masih on off.Mummy minta doctor injectkan ubat. doctor bg ubat demam and antibiotik lagi. Akif diinject ubat....Kemudian doctor kata by wednesday kalau akif tak sembuh-sembuh dia akan refer kan akif ke specialist. Mmmm....Akif cepat le sembuh please.
Balik dari klinik, mummy 'aiskan' akif. Mummy pakaikan akif techni ice sebagai ganti cool fever.Mummy balut dengan sapu tangan daddy then mummy pakaikan kat dahi akif...Mummy bawa akif gi bank, pun mummy pakaikan dia techni ice...Bagus la techni ice ni......

Balik dari bank, badan akif dah tak panas, tapi Ya Allah...Akif buat perangai...Mummy sampai naik tension nan amat...Rasa...hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....Geram.......
Akif mengamuk tak tentu pasal.Dia sakit hati dengan daddy.Daddy dah 2 hari tak dukung dia.Dia tengok je muka daddy dia akan nangis.
Tapi sekarang ni dia tengah berdamai ngan daddy.Daddy kata nak bawa dia jejalan.So dia dah pakai selipar.....Tadi dia amuk mummy.Abih dia tarik mouse.

Semoga akif cepat sembuh dan semoga mummy tenang kembali.Amin..

to Rizza-Thanks for calling dari jauh nunnnn...Terkujat aku..tapi aku suspect dah ko yang call tu heehheee sebab number yang keluar di screen henpon aku tu pelik sgt hahahahahaaa....Thanksssssss..

Le ni pukul 6:30pm...mak aiiiii......Dah lewat laaaa......

Cuti weekend aku mmg aku tak buat apa-apa melainkan jaga akif.....baju tak lipat 2 bakul...baju tak iron pun bnyk......

Kalau akif belum sembuh betul-betul maybe esok aku emergency leave lagi.......
Aku kena pastikan akif betul-betul sihat sebab tak lama lagi aku bakal sibuk.....dengan kerja.....

3 comments:

ummizz said...

kesian akif and daddy, and also mummy.. bersabar.. semua ni ada ganjaran dariNya
semoga semua pun cepat sembuh

Fid said...

thanks

rizza said...

hehheh...aku cian kat ko....saje je tanye kabo..