>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, October 30, 2006

cat oh ki-et

Cat
Pertama kali ajar AKif sebut dia dah tau sebut....
Dia mmg suka sgt dgn 'ki-et' ni. Habis di'belasah'nya cats..Kesian....
Tapi sebagai satu pembelajaran biarkanlah....Pertama kali dia pegang kucing.Kitten pula tu.
yang ibu kucing dia naik dok kat atas..adusssss....risau takut kucing cakar dia...
nilah gamaknya bahanannya budak 'bandaraya' balik kampung....tambah2 sejak ada 'kaki' ni....

Thursday, October 12, 2006

dia yg kami sayangi

His favorite food is grape...Suka betul dia dgn grape nih....alau bagi mkn sebiji dua mmg tak cukup..paling sikit 6 biji Hehehehee....

AIR..Memang clear sebutannya..kalau AIR...NYAK AIR...

Nasi....Dia memang makan nasi kalau kat 'school' dia..Kat rumah pun makan dengan syarat bukan mummy yg feed dia.

Susu.Kalau direct from the 'factory' mmg dia suka benar...tapi kalau bg EBM dia kurang sikitlah...Semalam mogok tak nak susu...Adussss.....Tapi bila jumpa mummy aja terus jadi lapar ..Anak bertuah

Kalau bab menuduh daddy dia 'babab' memang dia 'master'.Kalau jatuh ke apa ke dia kata daddy yang 'buat' kesian daddy dia...

Kalau dok ngan daddy dia memang 'mengada-ada'...Anak manjalah katakan....

Makin hari dia makin banyak akal...happy sgt tengok perkembangan dia....

Dia yg kami sayang

His favorite food is grape...Suka betul dia dgn grape nih....Kalau bagi mkn sebiji dua mmg tak cukup..paling sikit 6 biji Hehehehee....

AIR..Memang clear sebutannya..kalau AIR...NYAK AIR...

Nasi....Dia memang makan nasi kalau kat 'school' dia..Kat rumah pun makan dengan syarat bukan mummy yg feed dia.

Susu.Kalau direct from the 'factory' mmg dia suka benar...tapi kalau bg EBM dia kurang sikitlah...Semalam mogok tak nak susu...Adussss.....Tapi bila jumpa mummy aja terus jadi lapar ..Anak bertuah

Kalau bab menuduh daddy dia 'babab' memang dia 'master'.Kalau jatuh ke apa ke dia kata daddy yang 'buat' kesian daddy dia...

Kalau dok ngan daddy dia memang 'mengada-ada'...Anak manjalah katakan....

Makin hari dia makin banyak akal...happy sgt tengok perkembangan dia..

Monday, October 2, 2006

anak

25-28 september Akif was admitted at SMC due to VERY high fever....Panas gile....
Akif start kena demam panas melampau ni pada 21 september jam 6.15PM.
Dah malas dah nak tulis bab Akif demam ni..sedih...
Alhamdulillah Akif dah sihat...Legaaaa...Bersyukur kepada Allah SWT....
Hari ni first day aku dtg office setelah hampir 10 hari cuti..start dr MC sbb pedih/sakit mata..then L sbb AKif demam then UP leave sbb Akif admiited....
Penuh laa "Leave book" aku dengan EL dan UP...Bad record laaa...
Tapi biarlah.......
Anak lebih penting.....HANYA MEREKA YANG ADA ANAK FAHAM APA YANG AKU RASA....

Tiba2 terasa nak tulis bab ni.....
IBU MANA TAK SAYANG ANAK
Percayakah anda...Kalau aku katakan..SEMUA MANUASIA YG BERGELAR IBU..YANG MENGANDUNG DAN MELAHIRKAN ANAK MEMANG SAYANGKAN ANAK MEREKA....Walaupun ada kes buang anak,buang bayi...bunuh bayi...dan sebagainya...
Percayakah anda jika aku katakan...mereka juga sayangkan anak mereka????
Nampak pelikkan???
Aku me,mang sayangkan anak aku.....Sebab itulah aku sanggup buat apa sahaja demi anakku....

Mereka yang buang anak/bunuh anak.....Mereka buat semua ni juga kerana SAYANG....
kalau sayang kenapa buang ya?kenapa bunuh???
KERANA....
Bagi mereka itulah yang 'terbaik'.....
Buang...Kerana tak sanggup melihat anak itu merana kerana kesilapan sendiri...
Buang kerana tak mampu nak hadapi hidup....
Buang kerana 'sayang'

Gilakan?????
Mesti korang kata aku gilaaaa.....
Biarlah.....
Heheheeee
Tapi aku sayang anak aku...Aku tak akan buang..Aku akan jaga sebaik mungkin kerana bagi aku inilah yg terbaik...
Kerana itulah aku berikan dia susu yang terbaik...heheheheee

Kalau tak percaya..Kalaulah dapat cekup ibu yang buang anak cuba tanya dia betul2 dari hati ke hati..dia sayang tak anak dia...Dia sure akan jawab 'sayang'
Tapiii...ya..lps dia kata 'sayang' dia akan kata tapi............

pesanan aku
JANGANLAH BUANG ANAK ANDA....ANAK KUCING PUN TAKLEH BUANG KESIAN OOO...

Masa adik aku kecik dulu dia suka sgt 'kutip' anak kucing yang orang buang...
kucing dia ada nama...'mone', 'cumi', 'montel', 'putih', dan bnyk lagiiii...
aik bab kucing plak.......Ahaks

kuasa

Huh
Aku cukup hangin laa..Kalau ada org cuba nak ajar 'cara bela anak'
Ajar bab lain tak pa la..ni ajaq bab bagi susu formula nih.....
Mampos pi la kat aku...Dah aku nak bg breastmilk.lantak aku la...tak yah ajaq laaaaa....
Kalau anak umoq 4 bulan bg formula milk+nestum nak bangga....malu la sikit weee....
aku baca aku jd hangin..tanpa segan silu boleh bg tau org...kira berbangga la tu ya..ishh tak paham....

Aku tau laa..masing2 ada cara masing2...tp kalau tak de ilmu SILAlah...mantapkan diri dengan ilmu.....
kalau ajaran turun temurun pun..jgn sangka semua betoii..bnyk bidaah..bnyk yg palsu bnyk yg salah juga oooooo....

aik awat aku angin ni???

Aku mmg mengutuk la..mak bapa yg bg anak susu formula+nestum..konon nk bg anak kenyang..piiiirrraaahhh....
anak aku minum breastmilk kenyang jeee...ok je...(walaupun demam juga...oklah tu demam..bkn anak superman...opismate hubby aku kata anak superman pun demam hahahahaaa..so oklah kan anak aku bkn anak superman demam....)

Ada org kata..kalau anak tak sakit kuranglah pengalaman jd ibu bapa..betul juga tu....
Lg pun Bukankah itu semua ketentuanNYA...

But bab bg susu ni..kita ada juga 'kuasa'...
Allah mmg bg semua ibu susu....so pandai2lah cari jalan nak maintain....
jgn asyik bagi alasan je...

Kalau org mix feeding (breastfeed+formula milk) aku boleh terima...sbbnya dia masih breastfeed....yg bg formula+nestum aku takleh terima laaa.aaaaaaaaaaaaaaaa

HELP meeeeeeeeeeeeeee

Anak

25-28 september Akif was admitted at SMC due to VERY high fever....Panas gile....
Akif start kena demam panas melampau ni pada 21 september jam 6.15PM.
Dah malas dah nak tulis bab Akif demam ni..sedih...
Alhamdulillah Akif dah sihat...Legaaaa...Bersyukur kepada Allah SWT....
Hari ni first day aku dtg office setelah hampir 10 hari cuti..start dr MC sbb pedih/sakit mata..then L sbb AKif demam then UP leave sbb Akif admiited....
Penuh laa "Leave book" aku dengan EL dan UP...Bad record laaa...
Tapi biarlah.......
Anak lebih penting.....HANYA MEREKA YANG ADA ANAK FAHAM APA YANG AKU RASA....

Tiba2 terasa nak tulis bab ni.....
IBU MANA TAK SAYANG ANAK
Percayakah anda...Kalau aku katakan..SEMUA MANUASIA YG BERGELAR IBU..YANG MENGANDUNG DAN MELAHIRKAN ANAK MEMANG SAYANGKAN ANAK MEREKA....Walaupun ada kes buang anak,buang bayi...bunuh bayi...dan sebagainya...
Percayakah anda jika aku katakan...mereka juga sayangkan anak mereka????
Nampak pelikkan???
Aku me,mang sayangkan anak aku.....Sebab itulah aku sanggup buat apa sahaja demi anakku....

Mereka yang buang anak/bunuh anak.....Mereka buat semua ni juga kerana SAYANG....
kalau sayang kenapa buang ya?kenapa bunuh???
KERANA....
Bagi mereka itulah yang 'terbaik'.....
Buang...Kerana tak sanggup melihat anak itu merana kerana kesilapan sendiri...
Buang kerana tak mampu nak hadapi hidup....
Buang kerana 'sayang'

Gilakan?????
Mesti korang kata aku gilaaaa.....
Biarlah.....
Heheheeee
Tapi aku sayang anak aku...Aku tak akan buang..Aku akan jaga sebaik mungkin kerana bagi aku inilah yg terbaik...
Kerana itulah aku berikan dia susu yang terbaik...heheheheee

Kalau tak percaya..Kalaulah dapat cekup ibu yang buang anak cuba tanya dia betul2 dari hati ke hati..dia sayang tak anak dia...Dia sure akan jawab 'sayang'
Tapiii...ya..lps dia kata 'sayang' dia akan kata tapi............

pesanan aku
JANGANLAH BUANG ANAK ANDA....ANAK KUCING PUN TAKLEH BUANG KESIAN OOO...

Masa adik aku kecik dulu dia suka sgt 'kutip' anak kucing yang orang buang...
kucing dia ada nama...'mone', 'cumi', 'montel', 'putih', dan bnyk lagiiii...
aik bab kucing plak.......Ahaks

Sunday, October 1, 2006

anak

25-28 september Akif was admitted at SMC due to VERY high fever....Panas gile....
Akif start kena demam panas melampau ni pada 21 september jam 6.15PM.
Dah malas dah nak tulis bab Akif demam ni..sedih...
Alhamdulillah Akif dah sihat...Legaaaa...Bersyukur kepada Allah SWT....
Hari ni first day aku dtg office setelah hampir 10 hari cuti..start dr MC sbb pedih/sakit mata..then EL sbb AKif demam then UP leave sbb Akif admiited....
Penuh laa "Leave book" aku dengan EL dan UP...Bad record laaa...
Tapi biarlah.......
Anak lebih penting.....HANYA MEREKA YANG ADA ANAK FAHAM APA YANG AKU RASA....

Tiba2 terasa nak tulis bab ni.....
IBU MANA TAK SAYANG ANAK
Percayakah anda...Kalau aku katakan..SEMUA MANUASIA YG BERGELAR IBU..YANG MENGANDUNG DAN MELAHIRKAN ANAK MEMANG SAYANGKAN ANAK MEREKA....Walaupun ada kes buang anak,buang bayi...bunuh bayi...dan sebagainya...
Percayakah anda jika aku katakan...mereka juga sayangkan anak mereka????
Nampak pelikkan???
Aku me,mang sayangkan anak aku.....Sebab itulah aku sanggup buat apa sahaja demi anakku....

Mereka yang buang anak/bunuh anak.....Mereka buat semua ni juga kerana SAYANG....
kalau sayang kenapa buang ya?kenapa bunuh???
KERANA....
Bagi mereka itulah yang 'terbaik'.....
Buang...Kerana tak sanggup melihat anak itu merana kerana kesilapan sendiri...
Buang kerana tak mampu nak hadapi hidup....
Buang kerana 'sayang'

Gilakan?????
Mesti korang kata aku gilaaaa.....
Biarlah.....
Heheheeee
Tapi aku sayang anak aku...Aku tak akan buang..Aku akan jaga sebaik mungkin kerana bagi aku inilah yg terbaik...
Kerana itulah aku berikan dia susu yang terbaik...heheheheee

Kalau tak percaya..Kalaulah dapat cekup ibu yang buang anak cuba tanya dia betul2 dari hati ke hati..dia sayang tak anak dia...Dia sure akan jawab 'sayang'
Tapiii...ya..lps dia kata 'sayang' dia akan kata tapi............

pesanan aku
JANGANLAH BUANG ANAK ANDA....ANAK KUCING PUN TAKLEH BUANG KESIAN OOO...

Masa adik aku kecik dulu dia suka sgt 'kutip' anak kucing yang orang buang...
kucing dia ada nama...'mone', 'cumi', 'montel', 'putih', dan bnyk lagiiii...
aik bab kucing plak.......Ahaks