>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, October 2, 2006

kuasa

Huh
Aku cukup hangin laa..Kalau ada org cuba nak ajar 'cara bela anak'
Ajar bab lain tak pa la..ni ajaq bab bagi susu formula nih.....
Mampos pi la kat aku...Dah aku nak bg breastmilk.lantak aku la...tak yah ajaq laaaaa....
Kalau anak umoq 4 bulan bg formula milk+nestum nak bangga....malu la sikit weee....
aku baca aku jd hangin..tanpa segan silu boleh bg tau org...kira berbangga la tu ya..ishh tak paham....

Aku tau laa..masing2 ada cara masing2...tp kalau tak de ilmu SILAlah...mantapkan diri dengan ilmu.....
kalau ajaran turun temurun pun..jgn sangka semua betoii..bnyk bidaah..bnyk yg palsu bnyk yg salah juga oooooo....

aik awat aku angin ni???

Aku mmg mengutuk la..mak bapa yg bg anak susu formula+nestum..konon nk bg anak kenyang..piiiirrraaahhh....
anak aku minum breastmilk kenyang jeee...ok je...(walaupun demam juga...oklah tu demam..bkn anak superman...opismate hubby aku kata anak superman pun demam hahahahaaa..so oklah kan anak aku bkn anak superman demam....)

Ada org kata..kalau anak tak sakit kuranglah pengalaman jd ibu bapa..betul juga tu....
Lg pun Bukankah itu semua ketentuanNYA...

But bab bg susu ni..kita ada juga 'kuasa'...
Allah mmg bg semua ibu susu....so pandai2lah cari jalan nak maintain....
jgn asyik bagi alasan je...

Kalau org mix feeding (breastfeed+formula milk) aku boleh terima...sbbnya dia masih breastfeed....yg bg formula+nestum aku takleh terima laaa.aaaaaaaaaaaaaaaa

HELP meeeeeeeeeeeeeee

No comments: