>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, October 2, 2006

anak

25-28 september Akif was admitted at SMC due to VERY high fever....Panas gile....
Akif start kena demam panas melampau ni pada 21 september jam 6.15PM.
Dah malas dah nak tulis bab Akif demam ni..sedih...
Alhamdulillah Akif dah sihat...Legaaaa...Bersyukur kepada Allah SWT....
Hari ni first day aku dtg office setelah hampir 10 hari cuti..start dr MC sbb pedih/sakit mata..then L sbb AKif demam then UP leave sbb Akif admiited....
Penuh laa "Leave book" aku dengan EL dan UP...Bad record laaa...
Tapi biarlah.......
Anak lebih penting.....HANYA MEREKA YANG ADA ANAK FAHAM APA YANG AKU RASA....

Tiba2 terasa nak tulis bab ni.....
IBU MANA TAK SAYANG ANAK
Percayakah anda...Kalau aku katakan..SEMUA MANUASIA YG BERGELAR IBU..YANG MENGANDUNG DAN MELAHIRKAN ANAK MEMANG SAYANGKAN ANAK MEREKA....Walaupun ada kes buang anak,buang bayi...bunuh bayi...dan sebagainya...
Percayakah anda jika aku katakan...mereka juga sayangkan anak mereka????
Nampak pelikkan???
Aku me,mang sayangkan anak aku.....Sebab itulah aku sanggup buat apa sahaja demi anakku....

Mereka yang buang anak/bunuh anak.....Mereka buat semua ni juga kerana SAYANG....
kalau sayang kenapa buang ya?kenapa bunuh???
KERANA....
Bagi mereka itulah yang 'terbaik'.....
Buang...Kerana tak sanggup melihat anak itu merana kerana kesilapan sendiri...
Buang kerana tak mampu nak hadapi hidup....
Buang kerana 'sayang'

Gilakan?????
Mesti korang kata aku gilaaaa.....
Biarlah.....
Heheheeee
Tapi aku sayang anak aku...Aku tak akan buang..Aku akan jaga sebaik mungkin kerana bagi aku inilah yg terbaik...
Kerana itulah aku berikan dia susu yang terbaik...heheheheee

Kalau tak percaya..Kalaulah dapat cekup ibu yang buang anak cuba tanya dia betul2 dari hati ke hati..dia sayang tak anak dia...Dia sure akan jawab 'sayang'
Tapiii...ya..lps dia kata 'sayang' dia akan kata tapi............

pesanan aku
JANGANLAH BUANG ANAK ANDA....ANAK KUCING PUN TAKLEH BUANG KESIAN OOO...

Masa adik aku kecik dulu dia suka sgt 'kutip' anak kucing yang orang buang...
kucing dia ada nama...'mone', 'cumi', 'montel', 'putih', dan bnyk lagiiii...
aik bab kucing plak.......Ahaks

No comments: