>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, January 10, 2007

catatan dan TMNet

Catatan

Isnin 8 Januari- Selepas menjemput Akif di Taska terus bawa dia ke klinik. Akif selsema dan batuk. Banyak kahak, jadi kena ambil nebulizer. Akif tak suka. Marah-marah, meronta-ronta. Keesokkan pagi dan petang kena datang lagi. Dapat 5 jenis ubat.

1. antibiotic –Augmentine

2. Prenosolone (kalau tak salah ejaan)

3. Ubat kahak (tak ingat nama ubat)

4. Ubat wheezing (tak ingat nama ubat)

5. Panadol syrup

Selasa 9 Januari- I was on Emergency Leave. Bring Akif to klinik for nebulizer and AKif asyik nak dengan mummy sahaja. Tak nampak bayang mummy dia akan menangis. Tidur pun kena ditunggu mummy. Petang, pergi klinik sekali lagi untuk nebulizer. Doctor kata dah ok, jadi hari ini tak perlu nebulizer.

Rabu 10 Januari- Aku kerja hari ini. Tapi aku asyik ingatkan Akif sahaja.

Kenapalah dalam Malaysia ni tak ada undang-undang buruh, kalau anak tidak sihat ibu perlu diberi cuti menjaga anak. Kalau bagi untuk mereka yang mempunyai anak baru lahir hingga anak umur 3 tahun pun jadilah. Kementerian wanita & masyarakat ke..tak boleh ke bela sikit wanita , ibu dan bayi. Kasihan kami.

Akif is a boy but he’s a very sensitive baby boy. Kalau mummy asyik balik lambat pun tak boleh, Akif sedih. Kalau Akif sedih mummy lagi sedih….

TMNet

Jika memperkatakan tentang produk-produk TM ni memang naik angin la.

Telefon rumah aku dah Ok masalahnya streamyx belum boleh guna. Semasa hubby pergi buat pertukaran number, pekerja kaunter TM point kata dia dah inform all, termasuk streamyx.

Kemudian, semalam bila hubby call TM customer service, dia cakap belum ada apa2 application tentang pertukaran number telefon dengan streamyx setting. Susah sangat ke?

Bukankah itu dalam system??

Kenapa susah sangat cara TM bekerja??

Kenapa tak boleh apply by phone?Kenapa perlu pergi ke TM point sampai berkali-kali??

Maxis broadband…Berapa RM ya??? Seksyen 24 Shah Alam ada?

Apa lagi internet provider yang membahagiakan pengguna???

2 comments:

Che-Cheh said...

Thank god Akif dah ok. :)
Yalor I harap ada undang2 buruh macam ni.

anamiraa said...

fid,
usah kau tunggu undang2 buruh yang sebegitu...sampai kita dah jadi nenek sok pun tak tentu government malaysia yang cerdik pandai ni nak enforcekan...

so take control of your life lorr...quit the job you hate, and start making money doing something you enjoy!

carpedium!!