>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, January 18, 2007

FP, marah akif, oshin

Fotopages.

Dah lama tak update. Saja nak bagi alasan,

  1. sibuk
  2. tak ambil gambar
  3. pindah rumah
  4. internet problem
  5. tak sempat

Sekarang alasan di atas sudah tidak boleh diguna pakai,

  1. sibuk bkn alasan
  2. gambar ada ambil
  3. dah dekat sebulan pindah
  4. internet kat rumah dah pulih

Alasan ke-5, masih valid.

Marah Akif

Malam tadi tak semena-mena akif telah dimarah oleh mummynya kerana dia menjerit-jerit dan mengada-ngada ketika mummynya tengah kecoh-kecoh bekalan air tiada. Malam tadi tiba-tiba no water supply due to kerja membaiki paip pecah di flat area block 37 (kata Syabas). Mummynya tengah kelam kabut, dia pula uat hal kenalah marah, terus dia diam dan peluk daddynya, kemudian bila dia lihat mummynya dok rilex tonton OSHIN kat TV9 dia pula marah mummynya. “MI!!!!NYAK NENEN!”

OSHIN

Aku memang sua cerita Oshin dari kecik-kecik lagi. Bukan setakat Oshin semua drama bersiri panjang-panjang karya Hashida Sensei (betul ke sebut Hashida nih?Nanti aku check..) aku suka.

“wataru seiken oni bakari”pun aku suka.

6 comments:

ummizz said...

haha, aku pun suka tengok oshin, and citer meero attack (lupa spelling... yg main bola tampar tu la)

anamiraa said...

fid pelakon oshin tu sekarnag ni idup lagi ke dia? he..he..he.. aku rasa dah lama sangat cite oshin tuh!

fid said...

ummizz
aku pun suka meero attack tu siap ponteng kelas Quran Tajwid...kahkahkah

anamiraa
Oshin kanak-kanak tu aku tau la yg oshin tua tu tak tau
oshin kanak-kanak tu tua sethn dari aku.

fid said...

laa aku tak menjawap
oshin kanak2 tu masih hidup berlakon "wataru seiken onibakari" jadi anak yg jahat hahaaaa

Che-Cheh said...

Ohh Oshin...dulu kecik2 suka tgk.
Cerita sedih but dah lupa la apa jalan cerita.

rizza said...

bukan takat oshin..cite2 jepun ke korea ke dulu2 best..
ade satu cite tu..ape ye.."dentiny" kot tajuknye.. cite pasal 2 org budak pompuan kat umah anak yatim tertukar identiti bile file nye bertukar masa umah anak yatim tu terbakar...
Kauru ..best gak..