>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, February 24, 2007

besar semut dan 12.5kg

Kalau hubby marahkan Akif, aku selalu cakap
"abang janganlah marah dia, dia tu kecik lagi..baru besar semut!"
Then, hubby akan jawap
"Ayang ni rabun ke?Tu besar semut ke?"
Akan jawap
"Ahaa..tu besar semut la cuba abang compare anak semut dengan bapa semut"
Cuba korang comparekan anak semut dengan bapa semut...Mesti perumpamaannya sama lah kan daddy akif dengan akif.....
Kihkihkih...
Daddy akif 180cm+...akif baru 73cm+....tak ke akif tu sebesar semut?
p/s:kalau tak faham abaikan....

12.5kg
Mmmmm....Bila tengok graf tumbesaran bayi ,akif ni tahap average je..Apasal orang kata dia besar?
12.5kg..Mmm Memang berat aku tahan 10 minit je kalau dukung dia...lepas tu aku surrender...
Akif ni ada plak orang suruh aku jaga pemakanan anak aku nih katanya taku obesiti...Cettt....nak jaga amende?Anak aku minum susu aku je weh....Takkan aku nak suruh dia puasa kot..Nak bunuh??
Bagi aku, akif tu normal size....
Kalau tengok pada daddynya...akif tersangat normal...:-P
Btw...just a reminder...Anak aku baru setahun 5 bulan lebih aje...kecik lagi.,...muda belia....

1 comment:

rizza said...

fid...

betul le tu bapak semut ngan anak semut...takkan lak nak sebut bapak gajah ngan anak gajak..hehhehe

ape lak nak obesiti lak akif tu ok ape... 12.5kg aku rase graf ok kan...susuibu anak takkan obesiti leee... sape yg cakap tu tak tau ke ???? tengok le daddy dia n mummy dia ..korang memnag standard badan tegap... akif tu normal laa...
hassan pun nak dekat 11 kg...tu pun mak dia kurus kering je..hhehhe takkan lak org kata anak aku obesiti lak pas ni.hassan lagi le jrg2 sgt makan..hehhe