>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, September 30, 2007

harness

Harness
Dah lama mummy nak beli nih. (terutama bila kes YIn dan SOGO tu)
Jadi Sabtu lepas sebelum kami pergi ke MV untuk shopping sikit kitaorang singgah kat Babyland SS2. Belilah satu harness. RM29.90. Ada gambar Elmo....Akif suka E-mo...

Mula-mula nak pakaikan dia, dia tak nak...
Tetapi setelah dijelaskan tujuan pemakaian harness tu dia setuju.
Bila dah pakai harness dia dibiarkan berjalan sendiri. Jadi LEADER..Dia di depan mummy dan daddy follow..
Masa mummy cari barang daddy follow dia..Masa daddy cari barang mummy follow dia...
Pertama kali Akif outing berjalan sendiri tanpa didukung atau stroller..
I'M A BIG BOY! Dengan bangganya dia jalan.
Yang pasti dia penat.
Naik aja kereta dia menyusu tak stop-stop....
Balik rumah dia minum pula 2 cawan air...Kemudian tertidur.
Sunday keluar kejap gi Jusco Bukit Raja. Akif minta harness.(suka la sebab bebas tak didukung) Tapi balik tu dia penat da tidur 2 jam...

Harness nikan nampak pelik..Tertambat/terikat..Ramai juga yang menegur Akif. Ramai juga yang tanya beli kat mana...Ramai juga yang bertanya kenapa 'ikat' dia...dan ramai juga yang faham kenapa dia 'diikat'

Pendapat aku, kalau kita ada anak yang laju macam peluru better kita pakaikan dia harness.Memang penat nak ikut dia hulu hilir tapi ketahuilah penat lagi kalau dia hilang..Nauzubillah....

6 comments:

pinkytoe said...

Fid, ada pic tak harness tu. Aku dok carik gak harness. Tapi kat internet ni mahal giler la. Tangkap la pic. Buleh gak aku mintak pesan kat ko.Pleaaasseee..
Note: Anak nak masuk 2 ni risau lak aku takut terlepas pandang si kecik tu.

Fid said...

pinkytoe
Wehhh aku blom sempat nak ambik gambar
sbb bila aku pegang camera je dia yg nak ambik gambar aku....so camera le ni buat tokun bela ikan hahahahaaaa

nnt aku berkesempatan aku ambik...

tp mmg senang la nak jalan kalau pakaikan dia harness..
masukkan badan dia...then kita pegang td...ala2 mcm pakaikan kat doggie tu juga....

yg aku beli ni first year punya
kalau yg baby on board pun ada mahal rm20 dr first year punya

anamiraa said...

he he he he he..

tak dapat aku bayangkan kalau aku pakaikan harness untuk semua anak2 aku serentak... he he he macam kacau bilau je...

takpun macam pengembala kambing..hak hak hak..

sori2, aku tak against langsung pemakaian harness ni.. cuma rasa cam lawak kalau apply kat anak2 aku..

Fid said...

anamiraa
jgn la ko pakaikan keempat2nya aiyaaaaa
tp buleh gak
1=ko jaga
1= hubby ko
1- helper ko
1- ko kendong hahahaaa

rizza said...

fid..
aku ade beli gak..yg 1st safety nye..
yg simple je..ade le sekali sekala je...selalu nye buat aku ikat hassan kat tiang masa aku jemur kain le...sini mane ade pagar..mau je dia berlari ke jalan kang...tapi aku kena trick dia le..kata kena pakai seat belt ye..nanti hassan jatuh...hehhhe
dia memang tak tau pakai...kalau jln memang tak pakai le..dia dah faham cakap le...pimpin le..kalau tak kita balik...dia pimpin le..kalau kuar ngan bapak dia selalu ari sabtu..tak mau dia pimpin aku..nak pimpin bapak dia le....

tali tu wat ikat kat umah je...hehhhehe
kalau tak dengar cakap baru aku ikat..(masa pi jln le..) selalu nye dia tak mau ikat tu..dia ikut le cakap aku..hehhehe

dia ni tak suke cartoon2...aku ingat nak beli cam danish anak erna tu..memandangkan dia ni tak suke gitu...aku beli yg simpple je...

Nero ...... said...

KO beli kat first year..kat TC nie ade kedai tu..nanti2 aku usha tgk ade ke tidak..