>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, August 6, 2007

ahaks

Bulan ni adalah bulan perabih duit....
1. Aku eh aku plak..kami..kami beli printer all in one...(tup tup smlm mak cik aku punggah store dia..Dia keluarkan printer aku yg aku bawa balik dari Nippon...arghhhh)
2.Aku beli steamer pot (maka bolehlah aku buat kek kukus)
3.Kami tukar nama kereta (asal nama makcik aku sbb time beli kereta tu aku baru 7 hari kerja hahahahhaa)
4.Aku tak semena2 telah diizinkan hubby pergi mengurut.
Tu ajalah kot.....

Akukan pelik tau.....
Ni cerita aneh tau...
Tentang aku ngan Maksu aku....
Dari kecik sampai la ni....Sesuatu yang aku nak secara tak sengaja ataupun sengaja dia penuhi....
Macam mana?
Masa kecik2 aku nak buku mak aku tak de duit nak belikan tanpa diduga maksu aku yg tua 5 thn dari aku kumpul duit belikan utk aku..Padahal aku tak pernah bg tau pun dia...
Masa besaq sikit aku nak pensel tekan ala mechanical pencel tu.....Baru aku pk nak tiba2 dia belikan...Dia kumpul duit semata2 nak belikan utk aku...
Bila aku kat asrama...Aku teringin sgt pelawat datang lawat aku..Tak de angin tak de ribut dia meh melawat aku....
Masa aku dok Nippon..aku teringin nak balik tapi fulus yillek...Dia offer bg tiket...aku pi collect je kat MAS Tokyo....
Latest....Aku nak langsir..(umah sewa aku tak semua tingkap ada langsir...) Semalam dia bagi langsir (yg lama but masih ok la) + 2 pasang baju kurung.berhelai2 tudung...4 meter kain untuk buat baju raya....2 pasang pijama lagi apa erk?
Tu semua yang aku listkan nak beli bulan depan....
Kebetulan betulla.....
Dan bnyk lagilah tak tersenarai plak...semuanya kebetulan...Terdetik di hati je tiba2 wujud dalam gengaman..magic magic magic...
Alhamdulillah....

Gedebi
Weekend lepas daddy dia asyik marah dia je..Aku rasa nak 'hawing' (ni bahasa org kg aku maknanya lontar ala2 ganas gitu) Aku rasa nak hawing je daddy dia dalam sungai tau! Sebab dia asyik marah anak aku je!
Anak aku memang ngada lebih weekend lepas tapi aku sedaya upaya nak tangani dengan bijak dan berhemah.
Si pak gedaddy dia plak angin timur barat....Geram geram geram.
Entah nape stress sangat daddy dia tu...

Fotopages.
Mmmm Dah lama tak update sebab gedebi le ni camera shy....

yekk bucuk
Ni perkataan dia bila tengok benda yang kotor...yekk bucuk yekk...

4 comments:

madamoiselleczar said...

fid....
sabar...sabar...jgn ko hawing gedaddy akif tu weih...kang dia hawing hang blk lagi haru...hahahah..
btw,kiut jek gedebi sebut `yekk..bucuk!'..ihiks....danial kalu...dia sebut..`eei..yeyek..!'...ngeeee
p/s: koleksi bahasa german bebudak mmg kiut miut jek di telinga ni ha...hahahaha

anamiraa said...

itu namanya guardian angel.. maksudnya kalau kita buat baik allah balas baik...

hang kan baik so maksu hang tu allah bagi sebagai balasan la..

so jgn berenti buat baik noo...

rizza said...

yup seperti ana cakap tu..

ko selalu tolong mak ko adik2 ko tanpa apa2 balasan dan jugak sanggup berikat perut utk mak ko ..dan jugak segala2 ko buat utk keluarga ko tu...ALLAH balas ngan cara lain.... rezeki ko disalurkan ke mak su ko......Alhamdullillah...
ko kena buat baik selalu.....

kerana kebaikan kita buat balasan nyea bukan dtg terus direct ke kita.... ALLAH maha mengetahui....

Nero ...... said...

Ok le tu nama nye rezeki tu...rezeki jgn ditolak...ko kena le berbuat baik gan moksu ko tu selalu....bila dia susah nanti...biasa le anak2 kita nie angin mcm2 kan..kita je tahan bapak drg mesti cepat angin