>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, August 21, 2007

ke mana arahnya

kerja keja kejam

Aku tak fahamlah makhluk-makhluk yang konon berpangkat kat office aku ni.
Kalau local staff buat report semua reject 2-3,4,5,6-10 kali..Tapi kalau Japanese buat report semedang ok...Padahal lagi teruk dari local.Mentang2 buat report in Japanese..cisssss
Bila orang yang tahu japanese baca rasa macam.."Laaa ni karangan ka apa...Budak sekolah ke ni?"

Sungguh tak aku faham langsung

Nama je merdeka 50 tahun..nama je MALAYSIAN....Tapi...Bangga sangat ngan jepun2 tu apasal...

Bagi aku, rakyat Jepun ni..Hahaha sama je ngan rakyat negara2 lain....Tetap ada bodohnya...Paling bodoh hamba kerja kuat minum arak....
Tak de pegangan hidup...

Bab baiknya bab teknologinya sahaja.

Orang Jepun yang tentera dolu2 tu banyak yang dah insaf la konon tapi buleh ke kita maafkan?

Yang anak muda baya aku, muda dari aku....Bagi aku....terlingkup la derang tu!Rosak akhlak...

Opss aku tak mau kutuk banyak-banyak....kang macam2 bahasa kesat akan keluar....

Tak bangga ke jadi Malaysian?
Aku memang bersyukur sangat jadi rakyat Malaysia.Sebabnya tak ada negara seelok Malaysia..Sejelik2 masyarakat kita jelik lagi masyarakat negara lain....

Aku memang suka dok oversea sebab aku suka perasaan merindui Malaysia hahahhaaaa

Memang berangan2 kalau buleh nak dok oversea lagi hahahahaaaaa....
Kalau tak dok jauh tak akan rasa sangat tau feeling kemalaysiaan tu....

3 comments:

ummizz said...

Memang betul.. bila berada jauh dari Malaysia baru rasa sayangnya kat negara kita ni.. macam jugak kita lama tak balik kampung halaman, rasa rinduu sangat.

hari tu tgk documentary Hiroshima kat ch50. Rasa pun mmg patut la US bom diorang.. haha, kalau tak, tak habis2 perang dunia. tapi us pun silap gak, pi guna plak bom atom..

anamiraa said...

fid,
malaysian memang macam tu kot. contohnya kalau aku bawak principal2 aku dari australia ke, US ke, UK ke jumpa client, mesti client2 aku pakat convinced habih.. kalau nak compare bila aku yang cakap terus kat diaorang..

merdekakah kita sebenarnya??

rizza said...

fid..ana..negara kita merdeka tapi masyarakat kita lum merdeka lagi....sebab tu le masih berbangga ngan ape sahaja yg dtg dari luar...sedangkan Malaysian nye product ke ape ..semua tu leh setanding ngan luar ...jika masyarakat kita ade jati diri le...
ala Hari Merdeka kat Msia tu takat 31 Ogos je...setakat sambutan je..bukan kerane mereka faham erti MERDEKA tu...terutama muda mudi la ni....org kata merdeka depa pun kata merdeka..kalau tanya apa maksud merdeka n cuba cite kisah kemerdekaan engara kita...sah2 le buat cite sendiri..atau ternganga.....ok