>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, August 29, 2007

Berakhirnya satu kisah

Aku dah duga something wrong dengan dia, tapi aku tak tahu apa yang tak kena.Macam-macam aku buat untuk kembalikan dia seperti sedia kala.
Aku dah buntu, dah tak tahu nak buat apa. Aku tak nak noktahkan hubungan aku dengan dia setakat itu sahaja. aku masih yakinkan diri aku tentang dia. Aku masih usaha perbaiki segala kelemahan, namun memang jodoh kami setakat itu sahaja. Aku relakan.
Gelabah juga aku saat itu.....Namun Alhamdulillah aku masih lagi waras. Mungkin kerana masa tu aku kat 'rumah Allah' jadi kewarasan masih kukuh dan utuh....

Korang tau....
Avent ISIS aku patah leher laaaaaaa
Petang semalam.Time aku nak pam kat surau!
Patutlah walaupun aku dah tukar segala spare part pun pam aku tu tak efisyen.....Dah retak kat leher dia....
Sekali aku tekupkan nak pam, krakkkk..patah dua....
Aku speechless....Aku nak call hubby...'call failed'..Arghhhhh..apa nak buat ni????
Aku nak mengalah ke?
Aku memang terdiam tau ...berbeza ngan aku yang pot pet pot pet ni....Tak terkata...Terus kepala otak aku scan lorong breast pump babyland..hahahah..then anakku then online shops....terbayang spectra3 aku kat rumah..aku 'scan' plak kawasan company ni cari tempat relevan utk aku pmp dgn spectra 3 ...Tak de...Apa aku nak buat ni....

Aku perah juga dengan tangan petang semalam. Dapat juga 5oz. Rezeki gedebi.

Time balik....
Aku tanya hubby what to do...
Hubby kata beli lain la..
Aku kata bulan depan 2 thn dah si gedebi..kita beli yg biasa2 dah la aku ingat nak sambar anakku yg ala ala avent rm68 tu....
Tapi hubby kata NO..
Dia kata wat per nak beli yang kita tak tau prestasinya baik beli yang kita dah biasa.
Aku kata but if saya pam lagi 2 bulan lagi macam mana?tak ke rugi?
Buang duit je....
Hubby kata pam tu boleh simpan....Untuk adik dia ka...
Aku kata dia ada adik ke nanti?Kang nak pam yang lagi canggih....
Hubby kata but tak rugi kalau beli avent hari ni....Boleh guna lagi boleh simpan boleh macam2...

Malam tadi mula2 hubby call babyland summit usj avent no stock...Then kami terus gi babyland ss2...
sampai sana..Alaaaa macam biasa...Banyak sangat pam..lepas satu ..satu aku belek...
nak yang mana ni....
Arghhhh..
Aku ingat nak ambik yg first year manual tu rm99....Tapi hubby berkeras suruh aku ambik avent isis juga....
Aku kata mahal la.....
Hubby kata...ambik aja laaaa...
pikir punya pikir aku ambik juga avent isis....

Dilema sungguh beli pam ketika anak menjangkau umur 2 tahun ni....Hahahahaaaa
Yang pam lama tu pun nazak sangat kot dekat 2 tahun bekerja non stop...
Aku kan tak sedih langsung tau sebenarnya pam tu patah..aku rasa...macam 'what a relief'
rupanya kau dah retak kat sini patut la tak best sgt guna kau akhir2 ni...Haahhaaaa

Moral:
Aku tak akan stop pam dalam tempoh terdekat la nampak gayanya....Alang2 beli pam baru biar guna sampai takleh guna..Hahahahaaaaa
Gambare watashi!

note:
sebenarnya malam tadi lagi aku nak tulis kat blog tapi gedebi tak kasi chance la......

11 comments:

rizza said...

fid...ala berjasa sungguh tu pam tu..tak pe la selagi leh pam ko pam la utk akif tu...hehhhe

jgn sodeh2

Sya said...

takpe fid...btol kata hubby ko tuh.. teruskan jek pam slagi boleh.. yeahhh! Mummy akif bulehh! ;P

Fid said...

korang
aku tak sedih laa..aku happy dapat pam baru! hahahaaaaa

aku memang buleh!

IbuAtHome said...

salam, fid amboi seronoknya dapat pam baru, macam dapat gelang emas baru! i dulu tertinggal tube pun dah gelabah apatah lagi kalau pam rosak, hisssh tak boleh bayang, pam guna tangan tak reti. kalau pam i rosak sebelum zahra umur 2 tahun memang i saman si medela tu!

Fid said...

ibuathome..invite le kite jd pembaca blogmu uwaaaaaa

IbuAtHome said...

salam, nanti lah fid, kita belum 100% ibuathome lagi, blog pun tak pernah update. last day kerja 30 aug, so next month kena buat kenduri MERDEKA!

Fid said...

roza
ok.....nnt jgn lupa invite tau hehhee

anamiraa said...

fid,
dah sampai ajal nak buat camno!

Fid said...

tu laaa
dah sampai ajalnya..hahaa

bibi said...

fui..intro post ni punya la suspen, rupa2nya nak breakup dgn pump la plak..hehe

nak buat camne..dah ajal.


-kuireena-

mado_ct said...

salute la ngan pam yg dah berjasa dekat2 2 tahun tu..