>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, August 8, 2007

kasi chance aa

Haiiii...Time pumping tadi bukan main lagi aku nak blogging bila naik adap PC lupa....
Toshi no sei?
Nancyatte...

Black bag & me...
Black bag = my medela cooler bag.
Ada akak purchasing Dept bagi tau aku..
"akak kalau orang tanya mana satu akak cakap nko adalah orang yang selalu bawa bag hitam pelik sikit tu"
Kahkahkahkah..
Bag yang lebih popular dari tuannya

Breastfeeding & me.
Aku masih breastfeed gedebi. Insya Allah selagi ada....
I can't imagine one day I have to/should/must stop breasfeed him...Oh my my..Bagaimana agaknya ya?

Overweight & me.
Dah sebati!Aku kadang2 tilik2 juga diri depan cermin..Wakakah..sungguh out of shape..Aku teringin gak nak slim macam orang lain. Macam mana nak buat nih?
Aku ada set senaman tau....Aku beli masa final year dulu. Sekarang ni kalau aku keluarkan aku bukan boleh guna..Si gedebi yang buat main....
Aku nak diet kurang kan makan..Tak mau..Kang susu merudum....
Tunggu sampai gedebi stop breastfeed la....Bila?Nanti laaa...
Tu yang aku nak 3 tahun lagi untuk 2nd baby...Hahah aku nak try kurangkan berat badan dulu sebelum aku tambah balik....:P

He eleee....pi mai pi mai....cerita aku berselirat ngan breastfeeding...Alaaa kira ampun laaa...mmg tengah excited ni....kasi chance haaaaaa...

gedebi's gedaddy & me...
Mmm..Aku kadang confuse la gedebi's gedaddy ni..Dia selalu lupa dia kawen ngan sapa...Hahhahaaa...
Aku tau dia ingat dia kawen ngan sapa tapi dia selalu lupa tentang 'kebolehan' dan 'keistimewaan' aku hahahahaa
Kalau kami beli benda baru (read : electronic punya barang la) Sebelum dia buka kotak aku dah bagi verbal precaution points 'fresh' and free from an engineer. Tak yah dia nak baca instruction book..Aku dah sebut...Tetapi dia selalu ignore..
Then bila tak menjadi...Dia tension ..Bengang dan marah...
Dan tiap kali tu la aku kena ingatkan dia.."u married an engineer..so please listen to her word"
End up aku kena troubleshoot.
Mmmm.....Kalaulah dari awal before he open the box he listen to his wife bukan ke mudah?
Tak habis kat situ aja kadang2 dua tiga hari pakat memendam bengang...
kahkahkah..si laki bengang dia takleh solve..si bini bengang dia nak kena solve plus bengang laki tak dengaq kata dia....
Sungguh tak masuk akai

gedebi hates Mummy with laptop
Sungguh pantang kalau tengok mummy ngadap screen laptop....Tengah2 kenyang perut buncit pun dia buleh kata dia lapar nak susu....Hahhaa....
Kesian mummy dia.

3 comments:

anamiraa said...

overweight and me.
fid, nak senang hang kena disiplin exercise 30mins sehari. in long run AKAN kurus jugak. aku dok amal buat hari2... sebab aku suka makan. kalau dulu cautious jugak takut naik badan tapi sejak exercise ni aku bantai makan semua. memang seksa bila nak commit tu tapinya nak buek camno. nak diet sgt kang kurang lak susu... so memang aku vote for exercise laa.. lagipun gud for the heart.

Fid said...

anamiraa
hag exercise time bila?aku balik dah maghrib....uwaaaaaa...
nak slim nak slim hahahaa

anamiraa said...

fid,
tak tentu masa. pagi before pegi keje (ni kena bangun awal) atau malam lepas dinner.

yang penting aku kena cukupkan 30mins sehari elevated heart rate. aku ni jenis tak jaga makan semua bantai sakan. tu yang risau penyakit2 datang hinggap muda2 ni. so at least kalau exercise tu kureng la sikit risk dia. boleh kurus lak tu..