>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, May 12, 2008

saja saja

Aku bangun awal ni hari ni 416am....
Tak dak apa pun tapi maybe sbb hari2 yg lalu(almost 10days) aku asyik tidur lambat bgn awal...malam td 'tertidur' awal so tu 'terbangun' awal kot

cerita 1
Alhamdulillah smlm mak aku dah discharged..Adik aku yang pompuanlah tolong uruskan..Aku hanya tinggalkan RM aja....
But bill ni..
Aku kan...
Punyalah susah hati tau aku takut RM aku tak cukup nak bayar bill.Walaupun hubbyku berkali2 dok ingatkan .."ayang tu spetal gomen..Insya Allah tak der le ber k-k"

Aku tetap gundah gulana...
Hari Sabtu tu aku dk tanya lagi berapa aku harus tinggalkan kat adik aku....
Memula aku decided nak tinggalkan around RM4XX
Lepas tu aku up bg jadi RM5XX
Lepas tu aku siap dok congak duit aku dalam bank mana kalu aku transfer ke akaun adik aku akan terus masuk....Aku dok cari bank mana paling dekat ngan umah aku bagai....
tup2...adik aku called bg tau dah bayaq bill bagai...
RM6X
ngeh!Penat je aku susah hati
Alhamdulillah bil tak mahai....
Haru la aku ni


cerita 2
Anak aku..
Makin ganas..dan nakal!
Dia dah mula buat perangai DEGIL
bila kita tanya balik...
"akif ni dengar ke tak mummy cakap tadi?"
"dengar..."
"Abih tu kenapa buat juga?"
"Acif suke!"

Dia makin berminat la 'work with blocks'
Maybe disebabkan pendedahan terhadap animals terlalu awal maka semua jenis animals dia buleh buat dgn blocks!Hahahaaaaa

Sekarang angin melukis.....
lukis cara dia laaaa
hahahaaaaa

Ahaa..akukan belikan dia DVD magic english yang tak ori hahahahaaaa
4 in 1 type rm12 kihkihkih
nasib la lbu.....
(ni kes balik kg br ni la..dia tak de mende nak buat so kami belikan dia DVD ni la)
Dia suka sgt tonton...

hello mummy...mummy..mummy..i love you..
I love you...

hello daddy..daddy..daddy i love you...

Banyak jugalah words and sentences dia belajar dalam masa 10 days nih..Alhamdulillah

Potty trainning
so far so good...
bleh la tak berdiapers dari kedah(read: sg petani) sampai kuala kangsar
Tapi lepas tu dia tidur kena juga pakaikan diapers sbb mummy tak berani nak challenge..
Namun..
Hahahaaaa
dia terbabas sekali...
ni bab kincin laaa
bab u-uh plak
masih blom 'flying color' laaaaa
Dia selalu dah u-uh dulu baru inform...
tak bleh nak control sangat lagi bab BESAR ni
Tapi okla sbb dia pakai 'seluar kecik'..tak de la jatuh merata..masih under control...

cerita 3
Hari ni nak kena pi kerja dah...
In fact aku dah lupa dah apa kerja aku 10 hari lepas...hahahaaaa

cerita 4
aku blom abih ronda blogs kawan2 yang dah lama aku tak ronda...
soo..aku mmg la ni tak tau sgt perkembangan..hahahaaaaa

cerita 5
Dah lama aku tak tgk TV

cerita 6
aku nak masak lauk apa kat anak teruna ya...

maka sekian...

4 comments:

mamadanish said...

Fid,,
lamanye tak update blog ..:)
Alhamdulillah ur mama dah sihat..

Wow..bestnye dapat DVD magic english -rm12..

Tapi mmg best..anak i teramat suka..

Mummy mummy hallo mummy ..i love you..:)

I ajar dia panggil i mama..tapi dia suka tersasul kejap panggil i M..kejap mama..skang mummy n daddy pulak..hahaha--pengaruh magic english la ni..

( u burn byk2 copy dulu..stanby..kekeke)

ealyie said...

welkem bek fid!!!!
hariku tak tenteram kalu tak membaca catitan n bebelan mu itu..
Alhamdulillah sumer selamat, n segoga terus selamat di bawah lindunganNya..
n Selamat Ulang Tahun!! Semuga dipanjangkan jodoh n dorahmatiNya..

Marisa said...

hmm... kena cari gak nih CD tu. hang beli mana fid?

Fid said...

marisa
beli kat kedai CD hehehee