>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, May 26, 2008

tak bulehhh...tak tahuuuuu

Hari Sabtu daddy nak gi service kereta si gedebi 'tertahu' le pula
Jadinya dia kelam kabut la nak ikut.
Makanya gi le sekeluarga.

Bawa dia gi service kereta memang la penat sebab diakan tengah dok belajar.Segala benda dia nak tengok nak sentuh dan sebagainya

Lepas service kereta kitaorang gi kedai spare part alat ganti kereta.Beli battery kereta. Kat tempat service cekik punya harga....

Lepas orang kedai spare part tolong pasangkan battery kitaorang bertolak nak ke kedai bagus section 13 tu.Mummy nak beli cheese nak buat pizza.

Tiba aja kat persiaran sukan tetiba si gedebi jerit..
"Mummy..Nak encin...nak encin.."

Alamak...
Opsss..lupa...

"Kencing ajalah..kan pakai diapers..."
"tak buleh..tak buleh..."
"Alaaa kencing aja dalam diapers..."
Dia dah terloncat-loncat menahan kencing....
"kencinh sekarang..dalam diapers..."
"Tak bulehhhh...Tak tahuuuuuuuuu"
"Hah???"
"ok ok....tahan kejap dah nak sampai..."

Sib baik sempat sampai ke kedai makan.....

Yang mummy nak gelak adalah....
Sejak dia pandai pee kat toilet and diaperless ni dia memang selalu claim yang dia tak tahu nak pee dalam diapers.
Tapi kalau nak poo poo cari diapers.....

Dia sekarang pakai diapers bila tidur malam or bila dia rasa dia nak poo poo...
Dia pun dah pandai control perasaan nak pee tu....

6 comments:

mamadanish said...

bestnye..akif dah reti pee pee kat toilet!!!

ealyie said...

waaa..bestnyer fid! jimat diaper ye skrg..

Fid said...

le ni sblm 1 bungkus je..54kpg..
dolu2 3 bungkus

Marisa said...

sama la fid..kitorang beli pampers utk pakai malam waktu tido je.... tak dan nak training lg utk malam

Ms Lola said...

anak aku terbalik dog. kencing tatau ckp. tp berak buleh pulak nak berak kat bilik air.

kuireena said...

anak buah aku dulu cam Akif gak. Bila nak berak kena tunggu pakai diaper dulu baru dia nak berak. Katanya geli kalau berak kt toilet