>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, October 4, 2007

bila garuda melanda



Bila sang garuda melanda...Peti harta karun pun tumpah bertabur memenuhi ruang istana yang sempit itu...Sang garuda dengan bangganya mendabik dada penuh bangga kerana daerah itu telah ditawan...Lalu Raja bersiung pun berleter....Sang Garuda tiba-tiba rasa kerdil lalu diambil buku hikmatnya dan dia mula memencilkan diri....





Lihatlah apa sang Garuda buat kat hujung sana..Untuk menutup kesalahannya agar Raja bersiung tak naik angin dia mula membuka buku....
Dalam kekalutan itu tukang kutip mengambil kesempatan untuk snap gambar-gambar sang garuda dan peti harta karun yang tumpah...
Hikmahnya rumah aku sempit..Kalaulah rumah aku sebesar Istana kayangan....Agaknya macam mana aku nak kemas ya?
Nak marah kesian...Daddy dia je dah naik angin..sebab daddy dia naik angin aku kenalah cool....

4 comments:

wanie said...

alahai..akif buat sepah ye..comel je akif bukak buku tu...nak tutup kesalahan ye

rizza said...

hahahah akif2...same je cam hassan...

Yan said...

Fid, aku laa ni kena control temperature.. smalam lepas berbuka, aku naik atas le nak perform Maghrib.. sekali Arif tengah syok tumpahkan bedak atas katil.. Amir pun join sekaki.. abahnya tengah mandi.. aku amik bedak, letak atas meja.. then landing2 dengan Azri.. malas nak jerit2.. aku stress karang, production drop.. heee..

mamalisa said...

samala dgn si kenit alisa tuh..mmg suka sepah rumah..tapi yg naik anginnya mama la!