>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, October 8, 2007

Cerita weekend

Sabtu Lepas mummy kena kerja..Replacement....Mummy ambik halfday ...Pukul 1pm akif dan daddy datang jemput mummy
Balik tu singgah kedai gunting rambut sebab akif asyik cakap rambut dia panjang nak potong...
Mula2 OK..Tapi lepas 3 minit dia mula meraung tak nak potong rambut adusss..puas pegang...akhirnya buleh juga potong cincai cincai.....
Dia ni tengok dari badan dia orang akan ingat dia ni dah besar...3-4 tahun...Tapi hakikatnya dia baru 2 tahun....
Ramai orang bertegur sapa dengan dia tanya dia itu ini tapi dia masih lagi bercakap macam baby....Dah dia masih lagi 'baby'..Nak buat macam mana....

Ahaa..diakan suka nangis kalau mummy hantar gi taska pagi2...
Bukan dia tak suka taska.....
Mummy dah tau kenapa..
dia tak nak berpisah dengan mummy....
sabtu pagi hari tu dia hantar mummy datang kerja...Dia nangis juga sebab nak mummy.....
Jadinya...hantar taska ka..daddy jaga ka...kankei arimasen..(not related)....as long as dia kena berpisah dengan mummy dia akan menangis....
Nak buat macam mana ya?
Mummy pun ikutkan hati nak menangis juga tak nak tinggalkan dia kat taska atau kat sapa2...Tapi mummy kena kerja.....

Dia suka kenakan daddy...
Malam tadi daddy dia tidur awal..Dia tidur lambat sebab dia nak tengok cerita noddy la mickey laaa....
Noddy punya cerita ok juga sebab dia akan ikut apa noddy sebut......kira bleh la belajar menyebut...
Mummy ajak dia masuk tidur dia tak nak but mummy kata mummy nak tidur...So nak tak nak dia pun setuju laa...
mummy suruh dia bawa masuk all the pillows yang dia bawa keluar....banyak tau...6-7 biji jugalah...bantal dia..bantal mummy....
Mummy kata mummy nak gi toilet jap so mummy tugaskan dia kemas ruang depan...Bila mummy keluar toilet...Mmmmmm..ruang depan tv memang kemas..TV pun dah OFF..Good boy...Dia dok tunggu mummy depan pintu toilet.....
Sekali mummy pandang arah daddy....Astagfirullah hal a'zim...
Semua bantal2 tu dia susun tutup badan/muka daddy dia...Patut la dia sengeh2.....Rupa2nya ada agenda.....
Bila mummy tanya kenapa buat daddy macam tu...Dia sengeh2 gelak2 tergolek2....Anak bertuah....
In fact dia memang suka kenakan daddy dia.....

PKNS Complex....
Mentang2lah dah dekat nak raya...Penuhnyaa...
Semalam lepas buka puasa kami terus gi PKNS sebab nak beli ubat gigi HPA....Hahhaaa....
Dah penuh dahhh..Nasib baik ada juga parking area....
Beli kuih 2 jenis...Terus balik tak tahan tgk manusia ramai sgt laa...Tu takleh gi siang2..kang penat...

Harness...
Akif suka sangat harness...
Kalau stop aja kereta dia akan terus sarung harness dia...Kadang2 kita org memang tak nak pakaikan dia.Contohnya gi PKNS..memang takleh lepaskan dia kang ada orang pijak dia....Umat manusia ramai sangat sangat sangat.....
Gi Tesco/Giant Etc pun tak pakaikan sbb beli barang yg terancang dia tak sempat bosan dah habis beli.....Daddy akan dukung dia....Lagi pun manusia ramai sangat......Ngan budak2 tolak trolly etc..fuh bahaya bahaya....

Yappa...Maresia no oyabaka no wagamama ga daikirai desu..Saitei.......

1 comment:

anamiraa said...

fid,
bab2 nangis bila kena tinggal ni, aku dah merasa 3 kali. first masa abang, second twins, la ni third arina pulak.

masa awal2 tu memang aku pun rasa nak meraung sekali. bersungguh2 pulak tu nangis. bila aku nak pakai baju pegi keje je semua dah melekat kat aku suruh duduk rumah.

hish itu la cabaran berat ibu2 bekerja ni.. rasa runtuh jiwa!