>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, October 6, 2007

Pertama kali

Believe it or not..Hari ni aku meh kerja tak bawa cooler bag....
Aku halfday aja hari ni.
Aku tanya hubby nak kena pam ke idak..dia kata takyah la sebab kejap je....Buleh?
So aku pun taklah bawa cooler bag..Tetapi aku ada beberapa 'masalah'....
Tengah jalan nak masuk office tadi ntah berapa kali aku raba bahu aku cari tali beg cooler bag...hahahahaaa
Then dah berapa kali aku buka drawer aku dan perasan cooler bag aku tak de dan aku cuak dup dap dup dap....
Aiyoyoo..Ko tak bawala hari ni yang cuak cooler bag ko hilang tu apasal?
Serius laaa...Susahnya nak kutingalkan cooler bag aku tu....

Lama tak bercerita tentang pam mengepam ni hahhaaaa
Sekarang ni aku pam kat surau...sehari 2 kali je kat opis ni...
Cukuplah buat bekal akif...

Akif dah boleh minum soy milk..but dia suka 'kutuk' soy milk...
dia kata...
'uweeekkk'
'tak tedap'
dia buat2 nak muntah....
Dia buat2 loya....
Ini semua pengasuh dialah bagi tau.....
Tapi dia minum juga...sebagai minuman tambahan...Kalau dia tak nak dia cakap tak nak..dia minum pun setakat 2oz je...
EBM seperti biasa....Air masak memang banyak la.....
Penat katanya...Sibuk dengan 'tugasan'

Hari ni aku masak bubur nasi+bayam je untuk dia....Harap2 dia makan la....

Berbalik ke kisah pam mengepam.....
Agak2nya macam manalah aku nak tune balik minda aku bila aku dah stop pam nanti ya?
Tak tercapai akalku....
Satu cara paling mudah...Au kerja kat company baru lah kot...With the new environment sure senang hahhaha...

I want a new job...please...

btw...fuhh..kusss semangat..
product yang aku involve dari awal sampai akhir (yg lain pun tp yg ni feeling lain sikit sbb aku kerja bagai nak rak) tu....yg dapat world first swing lcd tu...le ni top sale kat US market ..Yattaa yattaaaa...
Agak2 management ingat tak jasa aku erk?
Derang ingat tak kalau aku tak buat kerja model tu jgn harap bleh jejak masuk US...derang ingat tak erk?
Derang ingat tak aku adalah manusia yang buat evaluation, buat data taking buat documentation hantar pi US sana sampai buleh jual......Depa perasan tak contribution aku erk?
Aku rasa macam derang tak ingat dan tak hargai langsung pun......
Kira design dan keputusan jual product ni achieve target laaa...
Derang patut bg bonus lebih la kat team model ni...betul tak?

sekian

3 comments:

rizza said...

fid....ko kena buat note le kat handbag ke..."ari ni tak bawak cooler bag"...hehhe supaya tak cuak...

fid..biase le kalau dah kerje tu ..kita ni ikan kecik je..wat dasat2 sampai berjaya product tu pun...ikan2 besar le dpt nama..depa mane le ingat pun.....ko kena wat signitue kat product2 ko involeve le...hehhe

ok...

anamiraa said...

fid, aku doa hang dapat 3 bulan bonus!!

Fid said...

anamiraa
tak mungkin....
aku nama ada binti laaaa...