>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, October 20, 2007

Tak yakinnya

Aku dah pernah tulis kot.....
Aku ni kan dlm bnyk2 benda dalam dunia..aku paling tak de keyakinan kalau bab kena bertutur dalam bahasa inggeris.......
Aku memang merasakan lemah sangat tahap penguasaan bahasa omputih itu.
Kenapa ..kenapa....

Ngan satu lagi..aku masih gementar la untuk drive...weh macam mn ni?
Uwaaaaaa..
Gambare watashi...
Paling stress bila drive ada budak dok menangis nak mummy ya...
Kalau nanti aku drive berdua ngan dia macam mana ya?

Haa..Lagi satu....
Cermin depan kereta kami retak...Ntah pasai apa tak tau la....paling lekeh pun akan terbang rm500...tu kira paling sikit tu.....Dah le baru lepas raya....duit duit.....

2 comments:

Nero ...... said...

Aku pun ade perasaan camtu gak..tapi kerana keja kena guna gak language tu terpaksa le jugak berani kan diri..still lg rojak2 pun..satu je if org tegur ko ckp or tulis salah...ko telan je ...mesti dah lama tak bawa keta kan...aku dl masa start naik keje kena bawa thaqif dari Jln Klang Lama ke Damansara..tuhan je tahu camne nye ..bila thaqif menangis je aku akan berhenti kat pump stesen tu bf dia..baik2 blh sampai rumah dlm 45 minute blh delay ke 2 jam tau melayan dia..sabor byk2 i'allah semua ok

anamiraa said...

fid,
berlatih la kat rumah ngan akif n laki hang. itu untuk kurangkan rasa malu initially. yang penting nak lajukan dulu speaking tu. grammer lintang pukang tu nasib la... aku punya grammar sampai ke sudah pun tak betoi lagi.. aku pun heran pasal apa orang lain cakap aku fluent in speaking, padahai aku tau aku banyak silap grammar. main hentam aje. tapi yang pasti aku cakap laju semacam. itu sebab orang ingat betul kot... kah kah kah..

so hang berlatih cakap kat akif ngan laki hang dulu. cakap apa2 aje asalkan laju..he he he..