>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, October 10, 2007

huh

Tajuk hari ni 'huh'

Malam tadi aku dikejutkan oleh suamiku pada pukul 2.47am....

Ayang...Abang kena gi HK bulan depan...5-7 hrbln...
Dalam mamai-mamai aku menyahut..
Whattt???Ehhh dah pagi ke?Ni kat mana ni?
Kat rumah laa....
Suamiku memanglah suka sangat buat kerja pejabat di rumah...Grrrrrr...
Dia baru dapat 'arahan' kena gi conference kat HK....

Abih tu macam mana saya nak gi kerja...tu la abang kedekut sangat tak nak bagi saya sentuh langsung stereng kereta tu..
Dia kata...Ayang tumpang la N....
Huh...Menyusahkan orang!Abih tu anak?
Suruh kak chik tolong mai jaga..(adik aku lagi)
Dia tidur....Aku tak lena tidur sampai kali terakhir aku tengok jam pukul 405am...

Sedar-sedar dah 634am...Suamiku dah bangun.....
Bila aku bangkit dari katil..Dia cakap..
Lepas raya ni start la drive balik....
mana sempat daaaa...
Sempat.....
Abang yakin dengan saya?
tahu pun ko...susah kalau aku tak tau drive.....
Itu la lain kali kalau aku pegang stereng tu bg lah motivasi.....

Jadi misi aku lepas raya...Belajar bawa kereta semula...paling aku nak kena belajar..cara-cara nak masuk kat round about sect 18-24 tu.....
Ngan kena tune otak aku bila reverse hahahaaaa

Chop bang...mana satu minyak mana satu brek erk???

hahahahahhahaaa...:P

5 comments:

anamiraa said...

belajar ye jgn tak belajar.. bestnya gi hongkong. awat tak ikut je..? 3 hari je kan? bawak anak hang sekali... bestnya coti2 dunia!

Fid said...

mana bleh ikut
aku tak de rm ngan tak de cuti.....passport pun dah lama tak idup....kalu tiba2 kereta aku taklehnak jln aku minta kolah meh rescue hahahaaaa

Yan said...

Fid,
aku kalau laki aku takde, mmg cuti le wei.. hehehe.. takat diri sendiri, bley lagi jalan kaki nak pi ofis.. ni, nak angkut 3 orang tu pi umah babysitter, eeeee..

Fid said...

cik yan
hang cuti bnyk ok la....
lg pun aku kena 'belajaq' dr le ni...sbb maybe in future dia akan tinggal berbulan2....ishhh gerun2

anamiraa said...

no hal. kalau hang tersangkut kat mana2 roundabout call je aku okeh!