>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, June 2, 2007

demam

Dia demam.
Tiba2 panas badan dia..Meningkat...
Aku kejutkan hubby yang tengah tidor siang!
Semalam dah gi jumpa doctor panel company aku sebab dia selsema dan takleh tidor malam.Tak demam lagi masa tu....
Tapi petang tadi suhu badan dia 38+...
Aku ajak hubby ke SMC..Tak moh pi panel dah...SMC petang2 ni poliklinik je la..But nvm...Aku nak ubat SMC...
Mula2 aku ingat nak beli je kat pharmacy tapi pk2 balik better aku gi SMC je boleh check sekali si gedebi nih......
Dah bagi ubat.....Alhamdulillah dia dah OK..
Aku harap dia akan sihat sokmo Amin....

Esok Ahad...
arghhh dah dekat Isnin malasnyaaa nak kerja
Minggu depan sibuk lagiii agghhhh.........

Bebel pasal kerja jap
We're developing the world 1st XXXX...Insya Allah bakal dijual di Europe and USA..Biasa la company Jepun sure target jual USA laaaa...
Rasa terseksa la jadi PIC mende alah ni...
Mende yang aku incharge ni wajib pass kalau nak jual!..Arghhhhhhhh
Aku tak suka la buat mende yang banyak masalah ni.
Bukan aku sorang punya kerja ni semua orang kena terlibat tapi..mmm....ntah la

Satu lagi bab skill aku..
Cehhh cetek gila....Bayangkan aku baru berkecimpung ngan mende ni tak sampai setahun..Tup tup kena jadi main person incharge mende ni..senget bahu wehhhh..
Derang antar orang gi trainning kat Japan..Abih bond orang tu cabut kahkahkahkah...Padan muka idiot yang pilih antar bdak tu gi trainning.......
Makanya aku yang sekadar belajar atas kertas ni yang kena buat mende yang aku sah2 tak tau...
Dah tu dapat plak Prod.manager bengap tahap gaban.
Aku la ni cakap ngan minah senget tu fuhhh kurang ajaq gila....
Aku memang dah takleh nak buat baik dah ngan dia selagi dia tak mampu find out kebodohan dia....
Confirm company la ni bayar gaji dia setaraf gaji manager hanya untuk minta dia tanya soalan kepada engineer yang buat kerja tak ingat makan minum.........
Bayangkan dia tanya soalan HOW,WHEN.WHY,WHAT,WHERE..persis cikgu tadika .........
Ikutkan amarah aku masa tu mau je aku sound tapi memandangkan dia bukan tanya kat aku..kang aku sound nampak sangat aku ni benci sangat kat dia...
However, start from last week kalau aku berkomunikasi ngan Japanese aku nak guna bahasa jepun..Biaq depa teringat balik yang aku tau bahasa jepun....Dan aku nak bagi tau kat depa aku punya level bahasa jepun lagi bagus dari minah senget tu (ni x-CE aku yang kata)
Ya Allah ya Tuhanku jahuilah aku dari YTA......

Haaa
siang tadi kami baru beli vacumm cleaner baru....Yang lama tu dah KO....Maka hari ni kami buat operasi kemas rumah sampai tak makan nasi...Sian si gedebi...dia lapar..aku bagi dia makan roti je..sian......

Lagi satu..sekarang ni anak aku dah 'pandai' lapar..Dah pandai minta solid food......

4 comments:

rizza said...

ala fid..sabo bebyk ye

semoga akif cepat sembuh..

momidanial said...

get well soon ....

anamiraa said...

ish sama la cam aku..syndrome malas keje...meluat nak keje...tapi hutang banyak...ha..ha..ha..ha..

tapi kalau kau jadik pegi jepun tu fid, makanya dapatlah kau merasa keperitan tinggai anak seminggu dua...tinggal laki ok lagi..tapi tang anak2 ni memang lemah la makcik...

ni jumaat sabtu ni aku nak kena pegi JB la pulak..ada seminar...dah start cuak aku nih... nak kena tinggal anak lagi...

hai bilalah semuanya akan berakhirrrr....lotih den!

erna said...

fid..lama tak sembang2..hang bz ek.. moga akif cepat sembuh ya..
shout box hang dah takde ek..
wah..pojek besor yer..cayalah! bangga aku ada kawan cam hang!
take care yerr.. kem salam kat Akif ok!