>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, June 15, 2007

wow

Ada orang 'tanya' aku

Ur son minum BM aja but why asyik tak sihat aja?Anak I minum FM dari day 1st dia lahir lagi so far tak pernah admitted sihat sejahtera..U kata breastfeed tu bagus sangat breastmilk tu bagus sangat ..apa dah jadi?Anak u asyik sakit aja! Maknanya breastmilk is not the best!!!!

Wow...
Masa dapat ayat ni rasa nak marah tapi bila fikir balik..
Kesian kat dia..Dia tak ada ilmu!!
Maka aku tak nak kawan dengan orang tak ada ilmu dan tak mahu belajar .....
-END-

Nak jawap ke tak?

Anak aku memang kerap sakit sebab tu aku kena bagi dia breast milk bukan mana2 formula milk.
Bayangkan kalau dia minum FM....Ntah..Nauzubillah...

Masa anak aku admitted baru2 ni
Masa malam 1st kat ward doctor datang lawat but anak aku tengah menyusu masa tu
ishh nak taip melinang2 plak ayaq mata

Bila Doc tengok anak aku tengah nyusu dia kata nanti dia datang semula..

Tak lama lepas tu doctor datang semua ngan nurse depa check anak mata anak aku...
OK

Then...
"He still breastfeed, right"
"Yes..."
" U know, 50% of factor of his fast recover is your breastmilk"
tang2 tu juga ayaq mata aku berhambur keluar
Aku tak tau nape....Time aku menaip ni pun ayaq mata aku keluar juga

Aku amat tersentuh bila doc kata usaha aku selama ni faktor utama anak aku cepat recover.

Then bila aku dah masuk office aku gi lah pam kat klinik company aku nih, nurse company aku pun say the same thing!
Aku amat bersyukur kerana Allah berikan aku rezeki ini.

"u know fid, 50% of the factor ur son cepat recover is ur BM"

Selama ni aku tak tersentuh sangat tapi bila mereka yang 'master' dalam bidang berkaitan cakap aku rasa amat2 berbaloi susah payah aku selama ni.

Haaa...
Zaman busy maut aku Insya Allah bakal beransur pergi.And this morning, GM aku cakap
"Fid-san (bukan panggilan sebenar), thank you for your hardwork on XXX project.I know XXXXX are very tough(betul ka eja?) ...Thank you!"

Terubat sikit hati sebab baru semalam kena bantai ngan Manager #$%^%&**..Hahahahhahaaaa

4 comments:

momidanial said...

fid,
be strong...and i know u r strong enuff larr weih...that's why sampek larr ni hang punyer kilang susu still power root maaa...dont be sad bcoz of others stupid statements! biar mereka dgn labu2 nyer... ;p
as long as we know what we r doing...go to hell with them yeah!
cheers!!!

regards,
aku yg jeles dgn kepoweran mu! ;)

Fid said...

momidanial..apa yg ko nak jelesnya....
ko boleh tunjuk power utk NEXT....Aku doakan cepat2lah....Amin...

anamiraa said...

fid, sesungguhnya kau memang deserve a HUGE pat on your back. aku bangga kenal orang macam hang. semoga allah jadikan kita manusia2 hebat yang boleh beri manfaat dimuka bumi ni...

Aini Razali said...

aku memang terharu... sedih banget! syahdu...