>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, June 6, 2007

a-yer

Stok EBM aku memang tak de..kira pam hari ni guna esok..
aku terfikir nak top upkan ngan formula memandangkan dia dah setahun 9 bulan..Maka aku tanyalah pendapata dia...

aku tanya baby...
"nak minum susu lembu?"
dia jawap
"apa mimi?"
"susu lembu yang dah jd tepung dalam tin tu..."
"haaaaaaaa...."
"nak ke"
"NANAKKKK"
"how about soy milk?"
"apa mimi?"
"ala soy bean di jadikan susu...Nak?"
"NANAKKKK"
"abih tu nak susu apa?"
"mimi...nyenyen.."
"kalau susu tak banyak, baby tak cukup ..baby nak minum apa?"
"a-yer"

8 comments:

Che-Cheh said...

Cutenya :))

mamalisa said...

yui,rasanya kan..kalu dia dah makan solid food banyak then susu dah boleh dikurangkan..kalu x nak pakai susu tepung just use ur EBM and he can drink lot of plain water. My daughter eat a lot, mmg susu (susu tepung la yg dia minum) pun dia dah kurang tapi alhamdulillah she's ok.

Pasal demam tu, it's normal kalu duduk nursery mmg baby cepat dapat selsema, batuk & demam sebab selalu bercampur gaul dgn other baby kan..mcm alisa since duk nursery mesti ade je stock ubat batuk..kena increase kan antibodi dia jekla..what to do :)

anamiraa said...

bijak sungguh budak zaman sekarang ni..he..he..he..cute la..

Nero ...... said...

Alahai bkn main lg ye baby tu....minum ayer je ke..nanti haus le baby

rizza said...

hehhe fid..tu le "ANAK SUSUIBU"

momidanial said...

fid,
how's akif? jgn lupa hapdet perkembangan akif yek...risau plaks aku weih...semoga Allah melindungi Akif...hopefully nothing serious.

Yan said...

aku datang sini lepas baca post pasal Akif kat SI.. semoga Akif cepat OK. Keep us posted!

Aini Razali said...

fidah... bestnya anak ko BF xclusive.. jeles aku... agak ko tak bagi solid food lagi ke? ala aku lupe bila tarikh ko post yg akif dah mula mintak makan.. congrat kat ngkolah...