>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, June 27, 2007

Hikmah

Hari ini aku akan ambil half day leave PM....
Aku nak ke SMC bawa si gedebi jumpa ENT specialist...
Mmmm...

Malam tadi ketika si gedebi tengah nyenyak tidor around 3Am gitu aku terjaga sebab aku mimpi aku dapat seorang lagi gedebi muka sebiji macam yang aku ada le ni maybe sebab semalam aku tengok citer Oshin bersalin kat TV9 kot!
Aku renung muka si gedebi..Comelnya Anak aku!Masya Allah Subhanallah...

Mengimbas kembali hadirnya dia....Memang saat2 aku tengah susah....
simpanan 0 (sampai le ni) Tapi besar juga dia dalam jagaan kami..Alhamdulillah....

Aku renung dalam2 wajah si kepala botak itu..Cute!Bersih aja wajah dia....Kemas dan indahnya kejadiannya...
Banyak sungguh dugaan....
Dia lahir memang sangat2 sihat..Tak de kuning tak de apa2 masalah langsung keluar pun ikut tingkap.....Mummy takyah nak teran2....Hahahhaaa
Sempoi....
Tapi lepas umor dia 7 bulan dia mula kerap sakit demam etc..admitted la kena ulang ke spetal 4 jam sekali la dan macam2 lagilah.....
Fukuzatsu!
Aku ketepikan semua tu...Bila aku pandang wajah dia aku rasa tenang sangat..Aku selalu fikirkan apalah sebenarnya yang Allah nak bagi kat aku ni?Adakah semata2 seorang anak ataupun DIA ada agenda yang lebih indah dari ini?

Sejak gedebi lahir sesusah2 aku...paling koman aku ada juga mende nak makan...susah2 macam mana pun Allah beri jalan yang pada awalnya aku tak pernah bayangkan....
Inikah rezeki buat dia yang aku tumpang?
Amanah ini amat besar buat aku..Insya Allah aku akan tunaikan...Aku akan kotakan aku akan junjung aku akan laksanakan dengan izinNYA yang MAHA AGONG....

4 comments:

Nero ...... said...

Rezeki utk anak2 kita pasti ada i'allah..moga2 gedebi awak cepat sihat yee

anamiraa said...

iye, sorang pun rasa tak terlarat..apatah lagi ibu2 yang anak sampai 9-10 orang tu...

aku memang respect betul..nak2 yang semuanya menjadik tu...fuhhh sejuk perut ibu melahirkan...

semoga anak2 kita dibawah redha allah hendaknya...

rizza said...

fid..kalau kita selalu dahulukan anak kita ..insya'allah rezeki nye diutamakan le....hhehhe bagi aku le..ape yg aku perhatikan ..kami memang fikirkan/utamakan anak...apa2 pun dia yg didahulukan dlm fikiran...insya'allah..rezeki setiap anak tu memang ade..kita le yg kena usaha utk kearah tu.. bukan main tadah je....tunggu je rezeki cam bulan jatuh ke riba..hahhahha ..
ape le aku mengarut ni..hehhe

momidanial said...

setiap yg terjadi itu pasti ada hikmahnyer...terpulang pd kita bagaimana kita nak menilainyer...yg pasti Allah Maha Penyayang & Pengasih.... Semoga kita sume dirahmatiNya ;)