>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, June 19, 2007

lowwim ka bash...

lowwim=lorry
ka=car
bash=bus

Dilaporkan anak aku kat Taska kuat mengadu..Sesiapa yang 'melakukan apa2 sure dia akan adukan....
Diaorang kata dia dah bercakap...Namun kat rumah dia bercakap sikit2 sangat....
Kat school dia toddler..Kat rumah dia baby..Hahahaaaa

Start minggu ni aku start bekalkan dia sup dan pasta semula..Dia dah tak nak bubur..Ikut aja laaaa

Hari ni dia bawa sup kentang+carrot+cauliflower+bilis dan macaroni goreng berasparagus+carrot

Resepi sempoi macaroni goreng berasparagus+carrot huhuhu
bahan2:
macaroni yg sudah direbus
Bawang putih dicincang
asparagus dipotong 1/2 saiz macaroni
carrot dipotong panjang2 size macaroni.
Unsalted butter

cara2:
Panaskan kuali, masukkan unsalted butter.
Kemudian masukkan bawang putih, bila sudah naik bau masukkan asparagus dan carrot...goreng2 sikit masukkan macaroni....agak2 dah sebati..Siap untuk dimasukkan ke dalam bekas untuk dibawa ke Taska.

No comments: