>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Saturday, June 30, 2007

mental

Aku rasa aku ni ada mental krisis la...hahahaahaaa

Aku tak boleh nak positive thinking la kalau datang bab sedara mara suami aku....
Aku tak tau sebab apa..Sebab depa pun tak berapa terima aku kot...Nasib laa....

Pagi semalam (jumaat) masa hubby hantar aku pergi kerja dia cakap ada sesuatu nak bagi tau aku.Dia teragak2 aku sergah la..nak bagi tau tapi macam takut2......

Jennnggggg..Rupanya dia nak bg tau mak sedara ngan pak sedara dia ngan sepupu pompuan dia nak main umah aku.....

Terus berdesing aku......Mental kan???
Dah bertahun aku fikir apa sebab musabab aku akan jadi negative kalau bab sedara mara dia..
1. dari zaman aku berkawan ngan laki aku lagi depa mmg kalu buleh tak mau bg laki aku ada girlfriend...ntah la apsal depa kawal sangat

2. Mula2 tahun 2002 boypren aku ajak bertunang..aku ngan family setuju la..baju dah tempah tinggal tunggu pak boypren aku call je sekali boypren aku kata mak sedara ngan pak dia tak mau bg bertunang..bayangkan.....Aku dah tempah tiket balik malaysia takkan aku nak cancel>Aku balik juga nak buat perhitungan...aku tanya boypren aku tu dia serius ka nak kat aku..kalau serius jadi 'jantan' sikit...Kalau tak nak bersepah lg org nak kat aku..aku buleh bg noktah kat dia aku buleh bg capital letter kat org lain....Dia kata dia serius nak kat aku...ok aku kasi chance...

3. Pertama kali aku jumpa family boypren aku masa 2 bulan lg nak bertunang..boypren aku bawa mai beraya Tu pun huh aku tak berkenan kat mak sedara dia dah....Kurang sopan..Kutuk mak kandung boypren aku depan khalayak ramai....Mak aku habaq kat aku kalulah mak sedara boypren aku tu mak kandung boypren aku hari tu juga mak aku minta aku putuskan hubungan...but disebabkan mak sedara sahaja..mak aku reconsider......

4. Hari bertunang...Aku mmg sempoi gila...Depa kata nak mai sebiji kereta sekali 4 biji...Jenis cakap tak serupa bikin

5. Kenduri kawen kami..mak sedara dia kata tak mau buat kenduri besaq sekali laki aku bg duit beriya2 plak kenduri...Dah tu nak marah2 laki aku bila laki aku ikut aku...Sah2 bini dia lantaklah dia nak ikut aku pun.....
Aku ingat lagi depa sergah laki aku lps majlis akad nikah sbb laki aku tak mau naik kereta ngan depa dia nak naik kereta ngan aku hahahahahahaaa...tak paham ka yg org tu baru je ada bini...sah2 dia 'kemaruk' nak follow je bini dia....Lagipun dia mmg berhak....

6. Aku lahirkan anak aku..Depa sergah bila laki aku call bg tau macam la nak nyusahkan depa..aku pandai beranak pandai la aku jaga.....Depa tak tanya pun anak aku sihat ka laki ka pompuan ka......

7. Bila bawa balik anak aku depa tak layan sgt depa lagi layan cucu org rumah sebelah

Salah aku ke?aku terasa sangat?
Macam mana aku tak terasa memang dari segi logik akal depa memang tak suka aku..

Akukan kerja kilang dan minah kilang gaji baper kupang sangatkan...Depa tuduh aku ni perabih duit laki aku...hakikatnya bukan aku perabih aku tolong tambah lagi ada....Mmmm...and of course la...Duit aku sesen pun aku tak bg kat depa..kalau laki aku terguna bg kat depa pun aku minta ganti...Aku zalim?
Aku tak boleh nak redha harta benda aku untuk depa..Sebab aku ada mak bapa ada adik beradik yg lebih layak untuk merasa hasil kerja aku.....Buka orang2 yang tak suka aku.....
Aku waras kan?

Lagipun aku berpendapat depa tu mak sedara je...yang belah aku tu darah daging mak pak aku....

Zalim ke aku kalu aku bersikap macam orang menta nih?
Dah orang tak suka aku...Buat apa aku nak suka depa?Buat apa aku nak 'umpan' depa.....arinomama no ho ga iijan....
Aku memang keras hati.....Aku keras hati demi keadilan diri aku dan anak aku...

Aku ingat lagi masa hari bertandang umah lelaki masa aku kat bilik depan borak maybe depa tak sedar aku ni telinga lintah....Aku dengar depa tengah ajar laki aku jadi suami...mmm...Depa kata kat bini jgn bg duit..gaji bini pun kena laki kawal...
Salah..itu sudah terpesong dari hukum .......Alhamdulillah suami aku ada ilmu maka dia taklah ikut fahaman songsang tu...Harta isteri mana boleh suami makan melainkan si isteri redha....

Mmmm berbalik kisah depa nak mai nih..Aku memang serabut gaban.....
Arrghhhhhhhh......Aku dah letak term n condiion mcm2 kat hubby aku...do and don't melambak2......
Unfair to him..but I've to...Kalau idak aku teraniaya.....

No comments: