>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, October 26, 2008

Agensi peminjam wang berlesen

Agensi peminjam wang berlesen..ke pemberi pinjam wang berlesen?

Tumbuh gah bagaikan tiada siapa perduli!

Kenapa?
Kerana ramai yang meminta!

Aku meronda2 seksyen 18 Shah Alam
Ya Allah banyaknya!
Ada satu block kedai sampai 3!
Dari iklan tertulis, boleh pinjam dari rm300-rm300k!
Bayangkan berapa bunganya kalau pinjam 300k...Mahu akan kena bayar balik berjuta2 ringgit..kalau juta2 rupiah ok la

Pihak berwajib manakah yang control benda ni?
Memang depa berlesen tapi......(faham2 la)
Lesen untuk pinjamkan duit tapi...tak de lesen untuk lanyak orang, bunuh orang!

Rakyat Malaysia pun kenapalah mudah terpedaya sangat?

Nasihat aku..
Janganlah pinjam duit dari Ahlong....
Kalau dari Along ok(tak kisah la Along mana..Along lain lebih ramai...Along mamihafiy ke..along umihassan ka..along cik yan...kahkahkahkah...)

4 comments:

raggedyanne said...

betui la fid. naik gerun tau kalau anne lalu depan kedai depa. tau tak apa ada kat dlm office depa tu? depa display sangkaq kecik2, muat2 sorang masuk, utk mereka2 yg default payment. err... bukan anne yg masuk la, ada member yg pegi gatai2 survey masuk ofis depa. haram tak masuk dah lepaih tu!

Anis said...

Hi darling!pls feel free 2visit us for AUTH COACH n LV bags at amazing price.also available original branded perfumes,cheaper than retail price.tq dear :)

Mommy Lyna said...

walaupun saya along tapi takmo pinjamkan duit walau satu sen pon. hahahaha.

mimielola said...

Entah sape la yg bg lesen kat depa-depa ni. The 3 parties (pemberi lesen, penerima lesen & peminjam wang) pon sama ngok.