>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, October 10, 2008

kisah raya yang lapok


Hari raya tahun ini merupakan sambutan raya kaki ke-4 bagi cik gedebiku...Raya kali pertama- dia baru 50 hari Raya kali kedua-1 tahun Raya kali ketiga-2 tahun
Raya-raya sebelum ini dia tak ambik kisah sangat pun...But raya kali ke-4 ni agak berbeza cara penerimaannya.


Bangun pagi pakai baju melayu bersampin(ke samping?)..Bila tetamu(read:kanak-kanak) datang dialah manusia paling sibuk...Bila ada orang bagi salam...dialah tukang jawap salam..

dah tu..masyuk..masyuk..duduk duduk...makan la..makan la...Achikkkkkkkkkkk...ayer abish..cepattttttttttt.(sampai mak cik dia marah..)

dah tu orang nak balik dia akan sibuk...duit..duit..bagi bagi..duit..duit...

Lepas tu kalau tetamu dewasa datang dia akan 'hiburkan' dengan nyanyian dia...Dia jadikan tongkat nenek dia microphone so dia akan nyanyi...lagu pilihan:
  • negaraku(atau dia panggil lagu rakyat tumpah)
  • Twinkle2 little star..
  • aspalela
  • baa baa black sheep...
  • are you sleeping
  • happy birthday

Itulah kisahnya
Malam tu dia tidur tak gerak..ponat! hahahahaaa

2 comments:

IbuAtHome said...

salam, selamat hari raya, maaf zahir batin.zahra pulak raya yang ke 3 kali sebab dia lahir bulan syawal. samalah kita, zahra kalau nyanyi memang menghiburkan, itu belum lagi dia menari ala-ala princess barbie. dia dah jadi kak nam, bercakap non stop sepanjang hari kecuali tidur. fid, akif bf lagi ke? zahra memang tak nak lepas langsung sampai dia kata, zahra tak nak jadi big, nanti tak bole nenen.

Fid said...

roza
selamat hari raya!
Ya..akif BF lagi.....samalah macam zahra...