>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, October 15, 2008

kerja?

Suamiku asyik bagi reason kerja banyak..busy..kerja banyak busy...Asal aku call aja tengah meeting..discussion dan sebagainya.

Lepas april abang free sebab account closing...lepas bln XXX abang akan free sebab 2nd quater dah habis..yada yada yada..yang mana aku dengar tapi tak pernah percaya..Hahahaaaa

Baru punya ayat..."sejak lepas raya ni banyak betul kerja...bla bla bla"

Dan aku dapat satu 'idea'....

so aku replied"OK..Abang next year raya abang kerja hari raya la..so that no different lepas raya ke sebelum raya sebab tak ada cuti..kerja ya raya tahun depan..jimat...takyah balik kampung..tak yah beli baju raya...kerja ya...."

baikkan aku?

Aku bagi dia pi kerja..hatta raya lepas pun..aku bagi..aku dah cakap kalau nak gi kerja pergi laaa....Dia ja yang tak mau....

Tapi..Ehem....Aku minta dia minta dari boss dia bonus 4 bulan gaji..paling cikai pun 3 bulan....Ada depa nak bagi????Bukan banyak pun gaji laki aku..kalau takat 4 bulan gaji tu.....haaa....
ada nak bagi???ada???

so lakiku..baik kaudengar nasihat isterimu....kerja berpada2 laa..jangan sampai anak bini suruh pi kerja tak bagi balik! Hahahaaaaaaa

Haaa...yang paling aku hangin..ayat gini.

"Patutnya malam ni abang gi Spain!"

"Patutnya esok abang gi London"

%^&**(&^%$ tau!
Marah ni!
Ingat london..spain tu 3 kaki 4 ela ka???

Kalau takat s'pore aku angguk la juga short notice 5 jam b4 berlepas..ni london ngan spain...sendiri mau ingat la...
silap hari kalu..ko gi Spain aku lari dari rumah! Hahahaaaa

apa moral post ini?
Moral:Buat kerja berpada-pada...Lebihkan anak isteri anda sebab anak isteri ni boleh bantu anda kat 'sana' nanti....Kalau kerja....anda kat 'sana ' nanti....depa bleh tolong????(aci?)


apa moral kisah ni?

5 comments:

arina said...

bestnya pi spain! dah pi ke tu? hhahahahahah.. hang ni tak habih2 hangin ngan laki hang tau! kesiannnn member tu! hahahaha!

Fid said...

hahaha
aku bukan apa...kekadang jd lawak hang tau

tak pi patutnya 2 hari lps..notice 5 jam b4 pi..

ala sbln dua lg ada pleuang lagi...hahaaa

rizza said...

wei..ko hangin sebab dia nye notice nak pi spain tu 5 jam sebelum pi..kalau tak boleh ko pi cuti n ikut.. betul tak???? hahhahha

Erna said...

kehkehkeh...
reverse psychology tuh! pergi..pergi...ayang tak kisah. hhihii..selalu cara begitu lagi berkesan (pada aku lah hahahaha)weh, hang datang tak? bleh jumpa ultraman 4 ana ngan ultraman hang! ;)

Yan said...

VVIP sungguh laki hang ye Fid.. kah kah kah.. ada member ofis aku, dulu la.. dia kalau berkemas, kena amik masa 2-3 jam.. so, even kalau hubby kata nak balik kg bagi notis sejam pun, mmg kena mintak ampun la..