>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, October 29, 2008

pot pet pot pet cik gedebi 2

Suatu malam mummynya malas nak pakaikan dia seluar kecik sebab dah dekat 12am..time nak ajak masuk tidur.
Sat lagi nak kena pakaikan diapers.
so mummy dia tak pakaikan dia seluar kecil dia yang mana dia panggil-'ende'

Mummy...ende mana?
Tak ade
Ende tak ade?
Ya..
Hah????
Kenapa?
Epesh pun habis..ende pun habis????
(mummy angguk)
Daddddddyyyyyyyyyyyyyyyyy...epesh habis...ende pong habissssssssssssssssss...acif nak pakai ape ni?
(muka susah hati....)
Mummy..ende tak de ke?
(geleng)
Cepat cuci...mana nak lipat..mana????

Dan

Mummy..masak ape tu?
masak nasi
Nasi ape?
Nasi putih
Nasi putih tu ape?
nasi is rice..rice is gohan
nasi rice gohan tu ape?
Nasi la
Ya la nasi ape?
Nasi untuk dimakan
siapa makan?
kita semua
kita tu sape?
akif ..mummy ..daddy
Ni acif?
Ya..
Ni mummy?
Yaaa...
Daddy???
Ada kat dalam bilik...
Buat ape dalam bilik?
Buat kerja
Kerja apa?
Kerja office...
Ni rumah!!!!

Mummy dan daddy rajin so kitaorang pun cuci la basikal2 dia
sekali dia bangun tidur tengok basikal2 dia basah..Blom sempat lap

Nape syikel basah?
mummy ngan daddy cuci
Nape cuci?
Kotor
Nape kotor?
Banyak habuk...
Habuk mane?
Dah buang.
Mummy!Daddy! syikel acif..acif cuci!(basikal saya biar saya cuci sapa suruh korang cuci????-sambil jegil2 mata)
Takuttttttttttttt

Macam burung murai tau!

Itu belom bab saintifik lagi tuh
sampai aku kena minta 'hold' sat sebab nak search cari info....

1 comment:

mrs noba said...

keh keh..kiut!
kena jawab sampai dia puas hati kan?