>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, May 6, 2007

FP, garnier, BML and shiseido

Aisehhhhhh..rasa banyak plak aku nak'ngadu' hahahahaaa
Aku tengah update fotopages nih..Tapi slow la.....

Garnier
hahahahaha..Aku tengah try guna garnier kahkahkahkah..Aku guna yang pureA..Untuk kulit berminyak dan berjerawat...Naik jerawat plak muka aku then dah garnier keluarkan product ni....aku try la...ntah la apa kesannya...so far so good....

Dulu..Masa baru balik ke Malaysia aku guna BML...Kena rajin pi facial la plak...lama gak la aku guna sampai habis pantang huhuhuhu...2 tahun lebih. Then dah ada anak...Bila aku fikirkan harga barangan BML tu rasa sayang plak duit dari aku belu BML baik aku beli barang-barang anak hahahahaa. Then aku tak pakai apa-apa sampai aku tengok iklan garnier kat TV.

Masa aku 3rd year kat Univ, aku pakai shiseido..Ni gara-gara pujukkan mak cik Iida (Iida obasan) tokey Shiseido butik depan Yokohama Bank...Aku mula-mula saja je singgah..Kononnya alang kepalang dok Nihon why not aku try Shiseido hahahaha..Sekali masuk kedai tu, mak cik iida yang ramah tamah tu mempromote...Dia bagi sample..Then aku balik try...Nampak OK aku pun belilah...Yang bestnya mak cik Iida ni...kalau aku beli barang dia akan bg sample banyak banyak banyak....
Masa aku nak balik cuti pun dia bekalkan sample banyak banyak banyak..masa aku balik for good pun dia bekalkan banyak banyak sebab aku bagi tau dia kat malaysia shiseido mahal.
Dah balik Malaysia bekalan mak cik Iida bagi dah habis aku pun ajak boyfriend aku pergi cari shiseido kat sebuah shopping compleks ni...Ceeettt tukang jual tak layan terus aku stop...guna plak BML tu.

Ishh lambatnya nak upload fotopages nih.....

2 comments:

mamashahmi said...

wah.. ko terpengaruh ngan fasha sanda ker fid? muerkekeke...

anamiraa said...

mak aih hang guna shiseido ke dulu fuyooo!!! aku dulu berangan je nak pakai shiseido, tapi bila fikir maintenance tinggi sangat kensel la pulak...

he..he..tapi pernah merasa SK-II masa zaman gile aku dulu...tapinya tak berubah sangat pun muka....so lepas satu set, stop!

hee...bestnya kalau dapat pamper muka ngan barang2 mahal ni...tapi totally cannot afford la sekarang ni...he..he.he..