>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, May 6, 2007

tong sampah jatuh longkang & arararara

Tadi masa aku nak sidai kain aku cari tong sampah hitam depan pagar rumah aku..Aik..
"abang...mana tong sampah?"
tak ada jawapan....
Aku pun buka pintu pagar then "Abangggggg tong sampah jatuh longkang"
aku pun 'terjun' dalam longkang ambik tong sampah..
Suspect utama penyebab tong sampah ni jatuh longkang...
Aku yakin ni mesti disebabkan oleh tuan empunya kereta yang park depan umah aku yang 15% halang pintu pagar umah kami sewa ini.
Sungguh aku tak faham laaa..Nape perlu susahkan aku???

Dulu masa aku tinggal di 'kawasan perumahan paling berprestij di lembah klang' aku ada fuman (compliant) juga tentang penduduk....
Dulu aku tak puas hati sebab derang kureng friendly...Dah tu memang selfish sikit....(orang sama kondo ngan aku) Kalau cakap juta2 punya story tak de cerita singgit dua kupang....

Dah tu pindah meh area sekarang ni lain plak cerita...
Ahak ahak...
Umah kemetot2 je tapi kereta fuhhh gabai-gabai....Tak muat depan umah sendiri bantai parking depan umah orang tanpa minta izin tanpa bagi salamtanpa senyum tanpa apa2 la....
Area sekarang ni kurang commonsense sikit....
Aku memang tak join sangat sebab aku...kerja daa..pagi kuar maghrib balik.....

Terfikir juga nih..Aku ke yang tak tahu bermasyarakat?
ahaks ahaks....

Ara rarararaa...Teringat plak zaman dok univ dulu..
Aku dulu kawan baik aku budak Taiwan....Ryou Na Ng namanya.
Tapi dia ni ada ramaiiiii kawan dari Taiwan and republic of China....
Then ada mamat Saudi Arabia yang suka kawan ngan aku...Dia ni nama je datang dari Saudi Arabia tapi hahahhahahahaaa....
Lepas tu ada minah-minah dan mamat-mamat Jepun yang agak rapat ngan aku...Natsuho, Miko, Ikuji, Tamura etc....
Aku dulu tak suka pergi 'enjoy' ngan diaorang...Aku tak larat nak layan kalau derang mabuk...Busuk....
hahah tapi si Ryou kalau aku join dia keluar dia memang hormati aku..Dia tak akan minum.
Masa kitaorang pergi bercuti ramai-ramai kat Hakone yumoto....Aku dok sebilik ngan Natsuho dan Miko..Ryou dok bilik lain...Lepas tu bdak2 lelaki reramai meh borak kat bilik Ryou....Si Natsuho and Miko pun gi sana aku je dok kat bilik sesorang tido...sekali si Ryou datang ngan selimut bantalnya..pukul 3am..Katanya bdak2 kat bilik sebelah tido campor ..kahkahkah..Jadinya aku ngan Ryou tidolah kat bilik aku....Sian kat dia...
Bila final year....Aku ngan Ryou lain-lain Lab...Dia bukan main sedih lagi...Aku memang nak masuk Lab yang dia masuk tu tapi ..Mmm....Ramai sangat..Then aku Pilih Lab aku tu...Lab aku tu derang kata Prof aku tu strict dan garang...Hanya aku sahaja yang sukarela join yang lain2 tu kena paksa rela....
Ryou pun terpengaruh ngan cakap2 orang yg Kawasaki sensei tu garang hahaha...
Bila aku join kawasaki Lab..Fuhh baik gileeee Kawasaki sensei ni.....
Dia memang sporting dan memahami....
Makan free jangan sebut la semedanggg....
kihkihkih...
Dah la dok flash back..aku nak tonton TV citer Melayu....

No comments: