>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, May 6, 2007

nasib

Aku perasan sejak akhir-akhir ni aku suka sangat tulis blog tentang rasa tak puas hati aku..kahkahkahkahkah..nasib la..
aku memang tengah stress hahaha..kerja banyak weh......
heheheheheee

1) Susah nooo kalu ada boss yang tak cerdik....manager dept aku tu orang baru belum sampai setahun join company...Ketidakpandaiannya teserlah....Tapi suka sangat dia nak bagi idea..Idea yang 4 tahun lepas aku dah guna!
Masalah la macam ni...Kita dah try 4 tahun lepas dia paksa kita guna lagi tahun ni. Lagi satu dia ni pada pendapat aku kurang sensitif...Kalau tak tau tentang sesuatu bawa-bawalah cari jalan belajar macam mana nak faham dan yang paling penting cuba-cuba la belajar dan kaji tentang staff2..Jangan main nak fire je....Kang orang laser terbantut jiwa!

2) Susah noo kalau jadi project manager tapi tak tau apa benda yang sepatutnya dia tau..Ni satu haru juga.....Dia project manager tapi lagak macam cikgu tadika....Suka bawa pen sebatang ngan kertas sehelai ronda seoffice cari staff nak tanya progress..come on laa..Kita ada system...Dan tolonglah faham-faham sendiri..ramai staff anda tak suka anda cubalah ubah sikap....Kalau anda cabut ramai suka..Tapi kalau staff2 anda cabut anda yang susah.....Anda tu tak tahu sangat tentang technical..tak tau banyakkk.....

3) Lab...Satu lagi sakit kepala nak fikir....Bukan main lagi buat schedule...Last-last schedule ke mana apa ke mana.....

4) Terasa sangat-sangat nak cari kerja lain yang sesuai dengan jiwa aku. Aku suka kerja aku sekarang ni tapi aku tak suka dengan ketua-ketua yang ada....Mengikut logiknya..ketua-ketua tu akan kekal ada...Pihak atasan tak pandang pun kewujudan aku...Maka kalau aku tak suka ketua-ketua yang ada..Akulah yang kena angkat kaki say bye bye....Aku tengah dok fikir, aku nak jadi apa...Nak terus jadi engineer?designer?technician?Lecturer?Student?Bisneswoman?...Yang aku paling nak jadi suri rumah tangga yang berjaya hahahaaa...tak mungkin tak mungkin....
Aku ni kadang-kadang takut tau nak cari peluang lain..Aku banyak tanggungan....
Lagi pun alasan aku tak nak dok company le ni banyak kepada benci kat manusia....Manusia spesis tu kat mana-mana pun ada...Aku takleh lari punya laaaaaukan bela pekerja seksa lagi ada...Macam penjara...Pekerja diperlakukan bagaikan banduan....
Aku baru-baru ni kena sergah lagi oleh security kilang yang konon-kononnya interpol....
Ada ka patut dia nak tahan aku dari pergi buat kerja aku...memanglah jarak antara office aku dengan lab jauh..Kena redah ribut taufan untuk sampai...Pintu pun akan kunci bila tiba masanya..hanya insan-insan yang tersenarai sahaja boleh lalu pintu tu dan aku adalah salah seorang yang 'bertuah'...
'Oitt ni nak gi mana ni?'
Pusing dan pandang...
'lab'
'buat apa?'
'What????'
'Pergi sana buat apa?'
'Ada nampak saya bawa apa-apa tak?'
'Apsal tak register?'
'Kenapa saya kena register?'
'Ini procedure'
'Excuse me...could you please go up stairs and ask my GM..I've no time to talk to you, i just doing my job..don't disturb me'
' heeeeeeee.....'
Jalan buat tak tau

Kemudian..kali ke-2 pada hari yang sama
'Mana form?'
'What form'
'Form kebenaran bawa keluar set'
'saya tak perlu guna'
'apsal awak tak perlu guna?'
'I think you better check all your file before you disturb me ok'
'saya buat kerja saya la'
'Saya pun buat kerja saya'
'Ehhh'
' Boleh tolong pergi jumpa dengan GM saya'

Lepas tu aku buat complaint kat bosses......Nasib la

Kenapalah diaorang ni suka main sergah-sergah....
Aku memang amat marah kalau orang kacau kerja aku.....Lagi pun tentang kegunaan pintu dan kebebasan aku keluar masuk bawa sample set telah dipersetujui oleh pihak atasan. Bukalah file bacalah balik. Bukan kerja aku nak tolong ingatkan pak sekuriti tu!


Betullah
Le ni aku banyak sangat tak puas hati hahahahahahahahaa

4 comments:

mamashahmi said...

waaa.... garang tul ko fid... padan muka pak guard yg tak makan saman tuh... hahaha..

by the way... tak kisah la kita nak citer apa kat blog kita... blog kita... kita nyer suka la kan :D

Fid said...

tiey
ko tak tido lg ka?

mamashahmi said...

tak tido lagi fid... dok merayau2 kat internet nih.... anak ngan laki dah lama dah pengsan... huhuhu... nih esok ada orang tak cukup tido nih

anamiraa said...

fid, haa..ha..ha...hang ni mesti dah tak tahan dah kerja ngan nippon ni...

tapi betullah tu, kerja kat mana pun asal nama kerja memang macam tu lah...ada aje orang tak cerdik ni kat mana-mana....ha..ha..ha..memang kena belajar skill nak avoid depa ni...gud luck!!