>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Sunday, May 13, 2007

panas

Panas la hari ni.....Nak hujan lebat kot

Hari ni aku dapat banyak sms ucapan selamat hari ibu...Thanks...

Aku tgk Lee Chong Wei lawan badminton jap tadi..Dia menang tapi pada aku dia patut menang 21-14, 21-13 bukan 21-15...Apa-apa pun tahniah .....

Chops nak tanya....Kalau seorang guru sekolah susah ke nak cari masa untuk mengepam?Time break pagi ke..Memang sepanjang masa ada kelas perlu diajar ke? Bukankah lebih flexible?
Aku pelik tau, kawan2 aku yang kerja guru sekolah ramai yang tak susukan anak sepenuhnya....Memanglah hak masing2...Tapi aku tertanya2 la macam mana suntuk sangat masanya....
Macam aku yang kerja dari pukul 8am sampai 5:45pm ni memanggg kena pepandai cari masa..Ada kala meeting non stop..ada kala dok dalam lab tak keluar2..nak keluar tapi tak sempat nak keluar..Namun berjaya juga aku dapatkan masa untuk mengepam....
Hanya persoalan di kepala aku...
keyword...hendak seribu daya.

Aku sejak akhir2 ni ubah lokasi tempat mengepam..Aku tumpang ngepam kat surau Audio division...pada sesi mengepam petang...Dan heheheh...mata-mata asing memandang dengan penuh kehairanan....Ada yang siap duduk betul2 ngadap aku dengan sengajanya sebab nak tengok apa aku buat..aku ignore aja..buat derk....

Anak berapa bulan?
Haa....Ohh...20 bulan...
2 bulan?baru masuk kerja ke?
Bukan..20 bulan..setahun 8 bulan..
Hah?Ada susu lagi?
Alhamdulillah...
Apasal susah2 perah?
Tak susah lah...
Kang susu tin banyak....Bagi je susu tin..Senang
(huh?sapa ko nak pepandai ajar aku?)
Anak saya tak minum susu lain...
Hah?Tak bagi susu lain?
Tak
Cukup ke susu badan aja?
maksud awak?
Cukup ke dia minum?
Alhamdulillah...20 bulan setakat ni cukup
Kenapa anak tak minum susu lain
Sebab saya tak nak bagi...Lagi pun susu saya ada..berkhasiat plak tu...
Susu tin pun sekarang ni dah macam2 ditambah banyak khasiat juga
tak sehebat susu badan...
Betul juga ya..kat tin tu ada tulis susu ibu adalah makanan terbaik bayi anda
(tahu tak pe)
Ada pula masa nak perah ya..
Kena pandai2lah ..Waktu lunch ka waktu solat ka...Dari dok berborak baik buat sesuatu...
Betul juga...

Dan banyak lagilah yang menegur...Menkritik dan sebagainya
Aku dah lali...So steady laaaa....

Nak cerita sikit tentang mummy n me exhibition kat MV semalam..
Aku kurang berkenan sikit la

1.Nestle
Ada macam kuiz gitu..soalan tntang produk derang la....Semua soalan aku tak tahu jawapan sebab anak aku tak makan/minum produk diaorang....Hahahahahaha
Aku masak sendiri untuk anak aku...

2. Buku-buku
Buku-buku yang dikatakan bagus bagi kanak-kanak dan bayi...Ada promoter iye2 promote kat aku..terus terang aku tak berminat...
Aku lagi suka aku buat sendiri apa yang anak aku perlu belajar..Aku pelik tau ada orang sanggup berhutang sebab nak belikan anak buku2 yang mahal2..Tak fahamnyaaa....Pada aku buku mahal2 tu tak penting sangat..Biar apa sekali method yang dikatakan bagus...kalau parents tak ajar sia2 aja ...harapkan anak tengok CD or tengok sendiri buku2...

3. sikap pilih bulu
Ni siot laa..Mentang2lah aku ni selekeh...Tak dilayan.Diaorang layan yang pakai bergaya2 je..siot le....Tapi memang aku tak de RM pun nak beli hahahahahhaaaa..Especially yang promoter perempuan......
Nilah sikap promoter/peniaga malaysia..kebanyakkanlah

Itu aja hahahaaaaa

2 comments:

Siti Umaimah said...

Hi Fid aka Lovebaby...

saya kenai awak melalui SI... saya nie pembaca setia SI... nk naip ja tak berapa nk setia sgt... nk minta izin awak nk pastekn link both of ur blog dlm blog saya... boleh kan?

Fid said...

siti umaimah
silakan