>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, May 11, 2007

kahkahkah

kahkahkahkah
semalam aku sampai kat rumah pukul 9pm!buat julung kalinya tahun 2007 ni aku balik selewat tu.ponat!
aku terus susukan akif sampai dia buurrpppppppppp....
then aku mula memasak...masak simple je....nasi+masak kicap ayam+ikan tamban kering digoreng..sayur tak dan nak masak aku laparrrrr
pukul 1030pm kami makan..lewatnyaaaa
Sepanjang May ni maybe aku akan senantiasa balik lambat adeeiiiii

Aku rasa aku patut nyah la dari company ni..Tapi Engineer kilang macam aku ni buleh kerja apa lagi ya?
Takkan aku nak pindah ke kilang lain?
Ishhhhh
Sebolehnya kalau aku tinggalkan company yang besar ini aku tak nak la masuk kilanglagi dah....

hahahaaa
aku tak ingat hari apa punya berita
rupa2nya ada akta/undang2 denda ke atas ibu bapa yang lalai..yang anak hilang kes macam Yin tu
denda tak lebih rm5000 or penjara 2 tahun...ini apa aku dengar dari buletin utama TV3 la....
Jadi...Prents Yin tu kalau pihak berkuasa Malaysia benar2 jalankan undang2 yang termaktub tu diaorang kena denda la...
Jadi tak salahlah aku salahkan diaorang kerana cuai sampai anak hilang kat SOGO tu....
Jadi orang yang maki aku sebab aku berkeras nak salahkan parents Yin sila buka mata sikit.

Dan...memang ramai sangat kanak2/remaja bawah 18 tahun yang hilang.....kat Malaysia ni....

Dengan keluarnya kat berita tentang undang2 ni aku mula tertanya2 kenapa pasangan Myanmar tu plak yang disoal siasat..Parents yin plak dibelai2?Padahal Parents Yin tu BERSALAH....

Kasihan memang kasihan tapi sebagai pengajaran...

No comments: