>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, May 15, 2007

Ntah apa2 lah aku ni

Astagfirullah hal a'zim

Semalam sampai kat rumah dalam pukul 7:30pm...Bawa masuk akif yang tidur, barinkan dia kat katil susukan dia sekejap lagi....Manakala hubby seperti biasa, sibuk kat dapur cuci botol-botol EBM akif dan masukkan EBM hari ni kat fridge.
Aku tiba-tiba rasa tak sedap hati aja. Aku terus melulu ke dapur terus buka freezer.
"hahhh?kenapa semua ni cair???"
Semua yang aku simpan kat ruangan beku cair...Aku buka pula bahagian sejuk...Tak sejuk!
Aku dah gelabah.....
Nasib baik EBM beku tak banyak makan tahap gelabah aku tu kuranglah sikit.....
Aku mula 'mengarahkan' hubby call TNB tanya ada shut down ka apa ka siang tadi...
Dilaporkan ada tiang letrik terbalik kat seksyen 18...Lega hati aku...Bukan fridge aku yang rosak....
Pukul 10pm aku buka freezer...tak sejuk!Tak beku!
Ya Allah rosak ke nih?
Baru je beli setahun lebih.....
Aku gelabah balik la jadinya....
Aku mula soal siasat hubby... Dia ni suka sangat tutup fridge tak rapat tau....Hahhaaa
Tak de alibi yang tunjuk dia yang salah..Hahahaaaa
Aku 'arahkan' hubby cari IB fridge...Dia pun cari..Masa aku nak tidorkan Akif hubby bagi tau dia jumpa dalam Instruction Book tu kalau ada shut down tertulis fridge tu ambik masa 9-14 hours untuk recover. Lega..Tapi aku terfikir kenapa masa setahun lepas masa elektrik terputus cepat je recover.....
Hubby kata maybe sebab masa tu baru beli....
Mungkinlah juga.
Pukul 2:48am aku terjaga sebab akif bangun menangis..Aku urut2 kaki dia..dia tidur balik....Aku teringat freezer aku..Aku ke dapur...Alhamdulillah dah mula beku...ais dah beku...techni ice aku ngan EBM tak beku lagi...Aikkk.....
Lantaklah janji susu tu sejuk...Aku pun tidur balik.
Pagi tadi kami terjaga lewat 6:30am...gara-gara bangun mengurut si kecik tu lah ni heheh..Nyenyak dia tidur.....
Aku ke dapur...Alhamdulillah freezer aku dah ok....
Memang gelabah la kalau frezer buat hal...
1. aku fikir EBM untuk akif
2. aku fikir tentang lauk2 yang aku simpan
3. aku fikir mana aku nak korek RM nak repair or beli baru
4. aku fikir mau pengsan...

5 comments:

Che-Cheh said...

EBM yang kat fridge ok ya?

anamiraa said...

jangan pengsan dulu...bank bumiputera commerce dekat aje...

rizza said...

hehehe......lawak le ko ana...

fid..sabooooooo....

momidanial said...

kahkahkah..ana..ana...mmg lawak larr ko ni..ihiks...
fid,
takper...ko nyer `kilang susu ' kan power? gerenti buleh recover all the losses tu...ehehehe....

Fid said...

che-cheh
EBM tu ok

anamiraa
bumiputera commerce mmg dekat je ngan umah aku....tapi aku tak de account CIMB hahahaaaaa
kihkihkihkih

momidanial....
kilang power?kahkahkahkah
buleh le lagi....maintain je....hahahaaa