>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, November 9, 2007

123456

one two three four five six...
Dia akan sebut 1-6 setiap kali dia count untuk start buat sesuatu..
Tak kiralah nak lepaskan toys dia kaa..nak susun balik buku dia ka..apa2 aja lah...nak baca doa makan pun le ni kena count dulu 123456...awwah huma......bla bla bla....

Bagi aku..Alahai comelnyaaaa....

Aku tanya kenapa 123456 ..kenapa bukan 123?
123456 banyak yaa..
kenapa tak 123456789 10?
acif nak 123456 aja yaaa..
Ohh mcm tu pulaaaa...

baby baru lahir...
kalau kita addresskan diri dia 'baby baru lahir' dia akan buat gaya mengada2 kononnya baby baru lahir tau nangis je laaa..lain tak tau..Tapi sgt cute!

Dia dah besar dan bijak...Mummy suka!
Dia akan kemas semua mainan dan books dia lepas main/guna....
Dia akan angkut bantal selimut dia semua masuk bilik kalau dia bawa keluar dari bilik....
Dia akan letakkan pinggan/cawan yang dia guna ketika makan di dapur (sama ada di sinki atau kabinet) setiap kali habis makan...
Dia akan lap cepat2 kalau dia tertumpahkan air..kalu cari kain lap tak jumpa bantai guna kain lampin laaa.adushhhhh
Dia akan sapu atau pun kutip sampah2 yang dia buat....

Cuma satu je dia tak boleh buat...Dia tak boleh berpisah dengan nyen..hahahahaaa

sampai bila akif nak nyen ni?
ampai(sampai) bila bila bila ya
sampai dah besar?
ump......besar besar besar....ni kan mummy acif..

what's ur name?
buat muka tak paham..

who are u?
acif.....

salah didik ke aku nih?

1 comment:

rizza said...

amboi..memang dia nak baca 123456 je ..heheh cam nak berlari lak....