>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, November 30, 2007

gedebi.kurubi

I wanna talk about gedebi opsss.....not so gedebi more to kurubi...
gedebi=gedempol baby..kurubi=kurus baby
But ok la..He'll become gedebi again....

Gedebi already stop taking antibiotik.Complete course..
And Alhamdulillah he's getting better and better and better....
Sekarang hanya ambil dexa(for the phlegm) 4X a day...Brycanyl 4X a day...and singular one/day....
Dan dia memang dah sporting sangat bila nak bagi ubat..Sebab mummy cakap
"kalau baby minum ubat ni ikut jadual, ubat ni akan habis cepat dan nanti baby tak yah minum ubat lagi..."
Jadi gedebi sedaya upaya akan minum ubat sebab dia nak ubat tu cepat habis.....
Use ur brain mum.....Kihkihkihkih

Dan semalam dia dah mula lasak..Alhamdulillah,,,The daddy reported that the gedebi sepahkan rumah and the daddy was very tire sebab kena kemas balik...satu pertanda baik..Anak dah sihat!Alhamdulillah

Nasi....
"Nak nasi tak"
"nanak asyik..."
So mummy tak bagi dia makan nasi..Mummy bagi pasta..mkn dengan sup....
The daddy cakap dia makan bnyk..Dan petang semalam mummy balik mummy mkn pasta juga dia nak mkn juga..dia makan bnyk...Malamnya mummy dan daddy mkn pizza dia pun nak pizza juga....Alhamdulillah walaupun dia tak nak nasi dia mkn mknn lain..Good boy....
The daddy juga bg tau si gedebi mkn biskut 5 keping tea time....Good...
Air masak?
The daddy kata tak ingat berapa kali isi dlm cup dia..maknanya lebih dr 2 kali laaa...
dan seperti biasa kalau kat rumah EBM is prohibited...No EBM can go through his throat...Dia tunggu 'nyen' aja....
Selera menyusu is back to normal cuma pagi2 dia tak nak sgt dah...sebab..nantuk nanak nyen..(ngantuk tak nak nenen)
Tak kisah laaaaaa

Maka hari ni gedebi dah gi school.....Esok pula mummy kena kerja..Daddyla jaga dia esok.....

2 comments:

rizza said...

fid...sihat dah akif tu...good boy..

hassan pun dah ok dah..suke makan ubat..siap mintak2 lagi....

yup...mums kena pandai le nak trick anak kan...

ok.take care!!

mado_ct said...

aidil pon dh suker mkn ubat sbb tgk adik dia mkn lar.. skng ni tgh musim selsema lar..mula2 aidil kener, then kena kt aku. pastu patah blk kener kt dia n baby.