>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, November 27, 2007

admitted...

Akif telah ditahan diward SMC pada 24 Nov hingga 27 Nov...
demam yang berlarutan serta kahak yang melampauan sampai dia tak nak makan tak nak minum
Aku dari awal dah tau kalau aku bawa jumpa paed sure kena tahan tapi aku buat2 tak tau laa..Aku ajak hubby gi SMC mula2 dia tak nak tapi aku ajak juga
Aku takleh tgk lagi dah anak aku tak nak nak makan tak nak minum...tak nak nenen!Jumaat tu kami dah bawa gi Poliklinik SMC...Tapi bagi je ubat dia muntah balik
sampai naik masam satu rumah dek muntah dia.....
Gi SMC dapat giliran no.5....Dan seperti aku dah predicted...Masuk la ward...Tapi Dr.L janji by Selasa dia bg balik hahahaaa Paling concern bab bila nak balik hahahahaaaa
Bermulalah kebosanan...
Sabtu- Pukul 11am gitu dah dapat masuk bilik,,,,cepat plak insuran buat kerja kali ni......Daddy dia ada sekali...Malam tu daddy takleh join tido sbb...alaa dok 2 bedded daaa..Jiran sebelah mak aja jaga so kami pun kenalah mummy aja..
Ahad- Pagi2 buta jiran sebelah dah pindah...gi dok single room......tak tahan dengar akif jerit ngamuk tak nak susu tak nak nebuliser tak nak ubat kot..plusss kalau ada anak 3 mmg susah kalu dok 2 bedded....susah kalau anak dtg reramai....
Isnin...Daddy kerja....balik lewat...akif hangin laaaaa..Daddy dtg lepak SMC...Tido situ sekali....Dia nak tido atas daddy....Daddy sewa lazy chair jerk....Ada ka patut dia nak lazy chair tuh!Jadinya dia kat lazy chair ...mummy ngan daddy bantai tido kat katil harhar Tengah malam baru bleh angkat dia naik katil sbb dia marah kalau dia sedar...Mmmm...
Selasa....3 beranak bangun awal....Dok pakat tunggu doktor datang memberi green light....Doktor datang....Alhamdulillah..Boleh balik....

Aku risau juga le ni sbb Akif asyik tido je...Sebab mkn ubat bnyk sgt kot..kesian dia
Esok aku kena kerja.....Daddy ambil cuti jaga dia......

Thanks kepada rakan2 yang sms calling2 etc...Thanks atas doa kalian.....

7 comments:

madamoiselleczar said...

fid,
aku baru tau akif admitted drpd ana punyer blog..huhuhu....btw, take a good care of akiff! get well soon dear akif...

anamiraa said...

ye ye betoi tu..

aku ni penyebar keamanan... ha ha ha

mado_ct said...

ciannyer akif..kitorang pon dpt tau dr blog sis anamiraa..
semoga cepat sembuh boleh g skool..

rizza said...

fid..take care..

ye ana ..peyebar maklumat terkini..heheh tq

Fid said...

korang
thankssss..

to anamiraa
kalau ko nak tau ..aku kan kalau apa2 jd org 1st aku sms adalah ko hahahahaaaaa

wanie said...

cian nye akif...semoga cepat sembuh ye...take care

Nero ...... said...

Sorry le aku baru tahu psl akif kena tahan spital kat blog anamiraa....cepat sembuh ye akif...