>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, November 6, 2007

daddy sono 2

Aku kelakar plak bila fikir suami aku nih
Semalam aja 3 kali dia call aku masa aku kat opis....Katanya sunyi tak de aku ngan akif....
Aku kata ..tu la kalau ada aku dok marah sangat aku ni kononnya kuat bebel....
Tau pun dia sunyi kalau hari2 tak de orang tanya...henpon dah ambik?wallet?kunci?...Rumah dah kunci?lampu dah off?

Tau pun dia sepi dunianya tanpa aku harharharhar....

Dia tanya aku...Adakah aku rindukan dia?
Aku gelak aja....Patut ka aku berterus terang?
Aku pun pelik....Aku tak de plak rasa rindukan dia macam perasaan rindu setaraf aku rindukan dia masa aku dok Japan dulu..mengong...
Aku cuma risaukan dia....Nak rindu maut tak de...Tapi risau maut ada....
Sebab apa erk?
Tapikan aku tak sabaq tunggu dia balik....Awat?

Al kisah last night daddy called....Si akif bukan main lagi happy....Dia punya sengeh mmg menaikkan lagi seri pipinya itu hahhahaaa
tak abih2 dok sebut daddy daddy daddy.....(dia cakap ngan daddy)
OK daddy daddy..ok...daddy..angguk ...geleng...oh daddy...
sampai talian diputuskan....
Lepas tu aku ajak makan..Bukan main banyak lagi dia makan nasi kosong.....(anak aku mkn nasi kosong pun dia tak kisah)

Semalam aku balik on time..sampai rumah masih siang....
Akif nampak aja aku dia punya suka sampai melompat-lompat.....
Hari ni aku keluar awal....Dia masih tidur..Tak sabar nak tunggu time balik.....Yeee esok cuti.....

btw...hari ni sampai time ni dah 2 kali hubby call aku....
Excited la plak...
Kalau dia kat Malaysia ni sehari sekali je dia sms aku..call?mmm...aku je call dia...Tak pun dia call aku sebab nak marah aku selalu call dia..buleh?
Sebulan bill/prepaid dia rm30 pun tak abih..kalau abih pun aku yang perabihkan....Hahahahaa

Kalau berjauhan sekali sekala ni bagus juga no.....
Sejak aku ada anak tak pernah lagi aku berjauhan dari suami aku....
First time ni...Hahahaaa

5 comments:

Yan said...

mmg betul fid.. sometimes kena ada ala2 break away gitu.. yahahaha.. baru le ada rindu2, cintan2 balik.. mak cakap dari pengalaman ni wei..

anamiraa said...

rindu? he he he he.. dah lama tak wujud perkataan tu dalam dictionary aku.. ha ha ha ha! tak sempat nak feeling anak2 aku dah mai terjah.

sekarang ni aku suka jugak kalau laki aku pi outstation sebenonya. at least one less people to attend to... ha ha ha ha... haru tak?

kesimpulannya aku memang letih la nak melayan dari budak2 ke bapak budak. so kalu sekali sekali depa takdak tu aku peace gilee...

ha ha ha ha... takpe laki aku pun sama kot!

mamalisa said...

kelakar pulak baca entry yui nih..heee..memangla kalu bersama kita rasa cam ala bosannya hari-hari duk ngadap muka yg sama..bila berjauhan sikit tu baru ada feel kan..heee..seme perasaan worry tu adalah perasaan rindu hang tu yui ..heee.have a nice day with akif okeh.

wanie said...

hehehe..bagus jugak berjauhan sekali sekala ni..baru la terasa rindu kan

madamoiselleczar said...

ha ha ha...aku sgt setuju dgn cik yan! betui tu fid..sekali sekala ada baguih gak kita berjauhan dgn the other half ni..at least ada hengat sikit bila rindu mai terjah dlm benak....ihiks...tp yg tak tahan bila tgk anak kita rindu kat daddy dia larrr...mula lar haku rasa syahdu tak pasai2...ngeeeee