>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, November 28, 2007

Bebelanku

aku tujukan khas buat orang yg meniaga direct selling yang nak promote barangan kat aku....

Nak promote buleh tapi jgn menyentuh beberapa perkara sensitif haaa...apa yg sensitif?
Promote ala kadar laaa...Kalau yang jual barangan yg related ngan kewanitaan kelelakian kesuburan tu cerita dah la usah dok tanya le masalah rumah tangga etc...Sebab Alhamdulillah kami bahagia...luar dan dalam...

seterusnya..
Kalau nak meniaga...Sila nyatakan harga barang yang diniagakan. Kalau pandai email or sms aku sila nyatakan harga ya..Jangan nak sms or email ajak aku jumpa...Aku tak de masa nak jumpa ya.....
let say jual corset..mentang2 aku gemuk...(minat juga aku tapi bila tak bg tau harga jd tak minat)
Aku paling concern bab harga then baru aku akan fikir yang lain...Sebabkan...kalau corset memang le ni melambak yang berkualiti dan macam2 method tapi harga je yang membezakan....
FYI..aku bab jenama aku tak kisah....ahahahhaaa
Aku naik angin tau kalau orang meniaga tak mau bagi tahu harga...siap cakap nanti kita jumpa i bg tau u harga..poodahhh...tak hingin aku!!!!

Jangan paksa aku beli...Kalau paksa aku tak akan beli..Ni strategi korang kena flexible dan kreatif lagi inovatif serta optimis.....
Aku tak mudah korang nak knock down..harharhar....
Lagi satu aku jenis kalau aku nak beli aku akan usaha cari korang...so just bg tau aku apa korang jual dan sebut harga..Kang sampai masa aku akan kontek..kalau aku minat laaaaa
Contoh HPA punya produk
aku nak guna aku punyalah usaha gi cari mana agent mana dealer...aku mmg join tapi join sbb aku nak guna.....memula ingat nak jugalah buat MLM tu tapi tengok dari skill dan minat aku....Mmmm..tak sesuwai.....drop!

tu aja hehehehee

18 comments:

Marisa said...

Betul la Fid.. dulu ada member aku nak buat bisnes jual korset2 ni.. yg hangin 1 badan,.... dia ckp pandai... tp dia pun tak beli.

Fid said...

marisa
hahahaa...nak jual mcm mn belinya idak..kita kenalah try dulukan...

rizza said...

fid..tu biase le org jual tu..aku cukup angin gak...lebih2 lagi org insuran dok bebel2..tau le kita bile nak beli insurance kita carik le kan..ni cam paksa2...satu lagi oorg jual buku kanak2 ribu riban tu....

Nero ...... said...

Aku pernah terjebak beli korset nie..rege dlm 1k plus..kejap je pakai nye..membazir betul...

Yan said...

hehehe.. Fid, aku ni pun not into MLM.. barang kat kedai mostly trading style.. sometimes barang MLM ada yg overpriced tp in terms of quality, tak jauh beza pun..

Za,
these ppl nak kejar commission.. tak bpa pk pasal perkembangan sahsiah camne..

Fid said...

nero
corset apako beli?

rizza...
tu lee

btw
kwn aku baru dpt email ttg groiller book...eja salah kot ala buku yg diwar2kan tu yg mahal gile tu
itu israel punya daaaaaa...

rizza said...

yan..memang pun keja comision je... pastu paksa2 gile ..cits

fid...org ramai terpedaya ngan buku ribu riban tu..utk jadik anak pandai..kalau dok beli simpan kat rak buku je...ape kejadah nye....nak suruh anak baca sendiri.. hehhhehhe ..tu le ramai yg tak fikir dulu sebelum beli

Yan said...

Fid & Za,
ada kakak tu ex-salesperson grolier.. hang tau komisen dia bpa? 50% weii.. mana le depa tak kejar benda2 ni..

Fid said...

cik yan
ishh sungguh mencekik darah....halal ke erk cara gitu?

anamiraa said...

kah kah kah tobat aku tak approach hang!

aku baru terpikir nak jadik agent public mutual ni ha ha ha ha...

Fid said...

anamiraa
jdlah agent tu dan hang ada tugas utk educate aku.....hang jgn paksa..hang dlm ala santai gitu bg satu dua info bg ala rileks2 gitu....aku mmg akan haa ohh haa ohh je laaa...tp hang jgn kecik hati aku save dlm 'hard disk' aku..nnt bila dah sampai seru aku akan cari hang...hahahahaa..aku ni konon jenis peram dulu kaji serba sikit...dah ada 'hidayah' aku akan seru hang hahahaa

anamiraa said...

kah kah kah.. memang tokleh cari makan ngan hang nih ha ha ha ha

Fid said...

anamiraa
hang buang terus aku dr list erk?

madamoiselleczar said...

yahahaha...berderai aku gelak baca kekomen kat sini weih! especially part ana punyer tuh! ya fid! aku pon baru nak promote my new link kat blog hang ni..sah kensel! kand kena maki ...satu sen pon tarak guna! kahkahkah...btw, mak tak jual brg2 MLM naaaa...ya ampon fid!

Fid said...

makcik2 dan cik kak cik kak

weeeeeeee....jgn la buang aku weee....
bleh promote tapi kena bagi tau harga
aku marah yg tak bg tau harga tu....ishhh depa ni....

btw...weeii corset tu berapa riban erk?
aku marah sgt ni aku tanya peniaga corset harga corset dia jual..dia tak mau bg tau!nak kena jumpa br nak bg tau!cetttt

anamiraa said...

ha ha ha fid dah risau la tu!

aku rasa harga beautiful tu dalam 2k++ kot. awat bangangnya orang yang meniaga tu harga pun tak bagi tau?

takpe fid aku sokong hang. kalau aku pun malas nak layan. kalau nak bagi aku free lain cite lah!

anyway aku baru je nak pegi jumpa agent public mutual tu. kalau boleh buat duit aku jadik la agent. aku ni memang tak habih2 nak carik spare income he he he macam hang tak kenal...

Mommy's brownies said...

hahahaha...fid aku baru baca pasal ni...
hang jangan marah aku plak.. aku punya ni mmg reg under mommy's brownies.. segala harga semua terpapar kat blog aku...hahahahha
tiada paksaan dlm membeli.. aku sekadar nak tumpang sembang kat sini..selama ni aku takleh contribute..kihkihkih...

Fid said...

erna
kalau blog tak pa wee..lg pun aku tau ko jual apa...yg aku marah tak tau jual apa..kalau tau jual apa..harga plak tak bg...hehhee