>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Friday, November 9, 2007

doa dan zikir

mula2 nak minta maaf sbb mungkin anda akan pening baca entry yg ni
(ke mmg semedang entry aku memeningkan?)

Tadi pagi(8 nov) lepas masak nasi lemak requested by my adik aku pun on TV..Sekali terbuka CH Oasis(ke mcm mn ntah ejaannya)

Rancangan seorang ustazah ni(aku tak ingat nama ustazah ni but popular la kalau ngan Astro) dengan tetamu jemputan nya wardina safiyya..
Dah ada wardina tengok sat la..kot2 bab BF ka...hahahaa

Rupanya bab ayat2 al Quran..zikir yg bagus utk diamalkan (aku dah oN TV time nak habis daaa)

Apa yang aku dapat tangkap
1. Surah Al Baqarah bagus utk diamalkan...melindungi rumah/rumah tangga dari segala kerja syaitan....Boleh baca hari2 ,...worst case Ustazah tu cadangkan beli je tape/CD ngaji surah Al Baqarah play je....At least ada diperdengarkan surah Al Baqarah....Katanya syaitan memang menci ayat suci Al Quran so...Kalau tak baca sendiri rakaman pun ok..Tapi baca sendiri la lebih afdal..

2.Ayat Kursi..Ni memang syaitan laknatulallah tak berani...
Amalkan selalu

3.Amalkan baca 3 Qul 3 time each..Insya Allah...

4. Ada 2 zikir lagi...Aku lupa/ta ingat sgt so tak berani nak taip..nanti aku confident aku update...

5.worst case kalau nak kuar rumah...baca je A u' zubillah himinassyaitanirajim...

Itu yang sempat aku tangkap...

1 comment:

Naddiea said...

fid,rancangan Ar-Rayyan kot?? Ustazah tu cakap slang arab kan?lupe dh nama ustazah tu.rancangan tu bagus kan.cume kadang2 tu yg sempat tengok sbb banyak sgt channel dlm astro.hehehehhe...by the way,akif sihat?