>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Thursday, December 27, 2007

alahai anakku

Semalam ambil gedebi dalam pukul 715pm gara2 jammed kat federal(daddy dia la) Dah tu hujan pula...
Nampak sahaja aku...Dia melulu..
"mummy..akit,,,u-uh"
"laaa nape tak bg tau kat kakak akif u-uh"
Dia diam...
Sebenarnya taska dia hire 2 new carers...
Depa ni macam tak buat kerja sgt la..
Mmm..aku tengok anak aku macam tak berseri aja....
Musim cuti sekolah ni patut budak tak ramai tapi aneh awat tak terjaga ntah anak aku tu

So sepanjang jalan balik hubby berleter la kat aku sebab anak kami itu dibiarkan ...poo poo tak de org ambik kisah....
So aku suruh dia sendiri la sound asyik aku aja.....

Malam tadi aku ingatkan gedebi sekali lagi...kalau nak poo poo or pee bg tahu kakak..kalau tak sempat pee or poo poo dlm diapers tak apa but kalau sempat poo poo or pee kat toilet
dia pun bersungguh jugalah hafal ayat b4 tidur..
Pagi tadi pun aku ingatkan gedebi lg...Dan daddy dia pula telah mengingatkan carers gedebi agar gedebi tak dibiarkan tak terurus...

Tapi dia pi sound kat carer yang jaga elok...
si caer tu plak dok pk smlm dia pi mana..rupanya dia tgh mandi maka yg new2 tu yang jaga..
Mmmm
harap2 dia sound la depa2 tu

Anak aku tu sebenarnya dia dah buleh la juga bg tau kalau dia nak buat 'bisnes'
and dia mmg bagi tau kalau dia dah buat 'bisnes'
Tapi pasai pa ntah depa tak alert...

Petang ni aku monitor lagi....

Den ni kalau bab gini memang bara sikit tau...Dah la smlm masa aku cuci gedebi kat school dia aku dapat sabun mandi dia habis..ishh awat la tak bg tau....Hari ni aku dah bawa...

Mummy doakan gedebi sentiasa ceria dan bahagia..kalau ada masalah bagi tau mummy ya...

btw....
mmm....pssssttt.. sebenonye esokkan hubbyku kata adik dia yg pi Egypt tu nak balik lps tu nak minta hubbyku ambik kat klia....pastu FIL suruh hubby aku antaq balik penang...Hubby aku tak moh...(mmg patut pun...bila susah je ngaku abang kalu senang tak de plak...pi sana dl sepatah pun tak bg tau hubbyku)

sapa2 bleh nasihat aku dak?
Aku ni kalau his side aku mmg tak bleh laaaa...
Ntah apa masalah aku nih weh help help.....
In fact bila kita tau org tak suka kita......

2 comments:

Ms Lola said...

psst,.. aku takleh nasihat, tolong mengapikan lg adalah nanti :p. serious beb, aku kan emotional......

Fid said...

kahkahkahkah