>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Wednesday, December 19, 2007

bona-su

BEWARE:Entry ini penuh dgn maki hamun....

Aku sengaja 'kosongkan' akaun aku sbb aku nak tgk berapa bona-su aku dapat ini tahun.
Walaupun product designed by us amat2lah laris dipasaran AMerica dan perancis aku yakin aku tak akan dapat bona-su banyak....
Sebab aku tau itu menejer bengap memang anti aku...
Dia memang cilakok....Dah la bengong..bengap plak tu
Baru je jadi menejer..out source ...
Haram tul...Staff punya job scope pun tak tau..Macam tu nak dipanggil menejer...
Siot...hampagas....tong minyak gas....

Tahun ni bona-su aku paling sikit dalam sejarah aku kerja sini
Tapi aku tak heran!
Because I'll makesure this is the last one le this company bayar aku bona-su
Tak hingin lagi aku nak dok lelama....
Company ni ok tapi menejemen ampeh
Dari menejer ke atas semua bahalul...
HR lagi laaaa...Semua angkut kroni dia..
Kilang pun dah begini kotoq politik tak faham aku...

Walaupun aku tak dapat banyak ..Aku tetap bersyukur ada juga dari tak ada..Dan inilah pemangkin aku untuk cepat berambus dari J grp nih!
Kesian.....
This Malaysia J company tak lama lagi aku kehilangan enjinia/dizaina yang berkaliber..
Antara menejemen sedaq ke tak sedaq ramai yg berpotensi akan belah kahkahkahkahkah gara2 bencilan menejer bengong....Padan muka depa

sekian hamun pagi2 gara2 geram

5 comments:

yuzie said...

heheh awat ni Fid..kilang pun ada politik ka?

anamiraa said...

fid,
erna baru je lepas hantar brownies kat aku. kalau hang dekat nak aje aku hantar sebekas ni hah buat pengubat hati hang yang marah dan lara tu.

takpelah fid. hang cepat2 blah je la woi. it's THEIR lost!!

orang2 hebat dan berkaliber macam kita2 ni tak layak dok kat situ.

you go where you are celebrated ok!

take care...muah muah muah!

madamoiselleczar said...
This comment has been removed by the author.
madamoiselleczar said...

hihihihi...fid, my advise wud be---> angkat kaki dan blah jek...u cant go further with those kind of politics punyer play..sbb kalu management dah corrupt...takde guna hang stay...hang ada masa depan yg lebih cerah lagi..but definitely not there ...so, find a better place..where people know how to appreciate u! go mummy! ;p

Yan said...

go! go! go! ada sorang kakak ni, yg aku kenal, hari2 dengar lagu breakaway by Kelly Clarkson sbb nak bagi semangat utk dia belah dari kompeni dia skarang.. hehehe..

so, make it happen Fid!