>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, December 17, 2007

nilai sehelai kopiah

Adakah penjodoh bilangan bg kopiah adalah 'helai'?

Ini apa yang aku dan 2orang kawan aku tengah 'chat'(by email company masing2)
Bukan tajuk kopih...tapi

D: morningggg
F: salam
A: morning2

D: Raya haji ni aku nak balik t'ganu tapi risau la banjir
F: Hang balik naik flight la weee
A: Awat hang takut drive sorang2 ka?
D: Bila masa aku kata aku drive sorang...Naik flight kena pi KL dulu..(D kat JB)
F: Takyah balik la....Tak cakap pun drive sorang
D: anak bini kat t'ganu la
A: Ohh cuti sekolah lupa plak..(wife D teacher)
A: Weee hang balik ngan sapa?Awek...?
F: Gilo ke ko ni A?
A: Tangan hang tu elok2 sikit D...jangan dok menjalar
D: Hang ni A gila?Ada pengalaman nampak...
F: Haa A hang ni bnyk xperience nampak....bengong!
A: wehh aku tak sejahat tu
D: Konon
A:tak konon2 tulin..
F: Pirrraahh la hang A..
A: Weehh aku ni baik pakai kopiah kalau biasa2...
D: Kalau biasa2...
F: Wehhh A kalau kopiah tu bagus sgt la?kalau dgn pakai kopish bleh kurung maksiat dan setan ok laaa..
A: 1st impression...

Ok sampai situ je tak larat nak taip

Apa 1st impression korang kalau berjumpa dgn orang berkopiah?
Dia baik?Alim?Jahat?Bagus?
Terlalu subjektif...
Iman dan kebaikan bukannya boleh diukur dengan luaran sahaja... Namun kalau orang yang benar2 beriman...Cahaya keimanan tetap akan jelas diwajahnya walaupun tanpa kopiah!

1 comment:

anamiraa said...

iye setuju... kepiah ka, kopiah ka, jubah kaa... tak langsung boleh judge apa isi kat dalam.

yang penting kalau dalam tu elok... makanya kat luar akan terpancar kebaikkan tu..