>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Monday, December 3, 2007

update on akif and tangan bangkuku!

Update on Akif
Akif already off the dexa and bricanyl...Only take singular once/day at night....
Comment Akif.."singsyula nyi tak best tapi syedap....nanak "(singular ni tak best tapi sedap...tak nak)..Apa maknanya..
Singular ni tak best(sebab ala2 berangin gitu) tapi sedap (manis ala2 kadar gitu)..tak nak (kalau boleh saya dah tak nak minum...saya dah sihat)

Update on tangan bangku
As inform before aku ni memang tangan bangku (dalam peribahasa melayu tak ada tapi aku pandai-pandai 'create')
Merujuk kepada ketidakpandaian aku memasak terutama bab baking..Guna oven....
1. Aku telah berjaya baked cake..Kek oren!Boleh tahanlah sedap juga laaa..
2. Aku dah berjaya masak steak....fheeewwwwww......My dear hubby kata dapat AA(konon bahang apraisal le ni)...Bila si cerewet kata gitu bererti aku lulus la!Sasuga watashi!
3. Aku baru tau apa guna satu button kat stand mixer aku tu...rupanya kalau aku press button tu the bowl will be rotated....so mixing all together la....baru aku tau....
Nak complaint la kalau gini..Aku beli cap Philips...Apsal dalam instruction book tak explain kegunaan button tu...Ur IB not user friendly laaaa....Or hanya target buyer tergolong dlm golongan yang bukan tangan bangku???Hahahaaaaaaa

Moral...
Alhamdulillah Akif beransur sihat
Alhamdulillah Semalam ada KEJAYAAN buat aku!

5 comments:

anamiraa said...

tahniah tahniah! aku lapar la bila orang cakap pasai makan ni... eh kita2 ni taknak buat potluck mana2 ka?

sitilina said...

akak saya pun tangan bangku jugak menggunakan oven. ehehe. oven pun xbeli sal tau xreti masak bende2 beroven ni. huhu.

rizza said...

tahniah!!
berjaga ko wat steak tu..hehhe kek oren tu lagi..yum..yum...

gook luck!!
cuba lagi...

Yan said...

sis Ana,
mesti hang nak bawak apple crumble hang tu kan? hehe..

aku ni, buat pot luck, bawak bubur jagung/ bubur tepung je.. boleh?

Mommy's brownies said...

yeah!!! *clap*clap* aku bangga!
teruskan usaha ya!!! lepas ni nak full review on roti tu pulak...and that choc chips too!!! go fid go!!!