>

search@yuitsumuni

Custom Search

Cari@susuibu.com

Custom Search

Tuesday, December 4, 2007

ibu dan anak punya kisah

Entry ni adalah mengenai seorang MAK yang tengah borak ngan ANAK

Baby...kalau mummy dah tak nak pam susu lagi bleh tak?
TAK BLEH!
Kenapa tak bleh?
Acif nak nunum(minum) apa?
Alaaa minumlah susu kotak Dutch lady ka..air masak ka susu dugro iklan kat TV tu ka...
(buat muka bengang) NANAK(Tak nak) Tak syedap..uweeekkkkk
Akif kan dah besar..Dah boleh minum all those type of susu laaaa
Ishh nanak..nanak yaa..mummy nyi nanakkkk.(Tangan dah menampar dada mummy dia dah)
sungguh tak nak...
yepp nanak...(tampar muka panggg)
Adoooiiiiii...
Tak baik tau akif babab mummy...
mummy tak bayek(baik) nanak nyenyen akif...
Bukan mummy tak nak nenen akif ..mummy bagi akif nenen kalau mummy kat rumah kalau akif kat school akif minum le susu lain....
Ooo..bleh nyenyen?
Yaa boleh time mummy ada ngan akif...
(muka kerut2 fikir)...Yayah nunum syusyu yaa acif unggu(tunggu) mummy yaaa
Ishh kalau tak minum susu nanti tak kuat....
Hooiiiii....tuat(kuat) ya...iyahh iyahhh (ala2 gaban gitu)
So macam mana nih?mummy bleh stop pam susu ke tak bleh?
TAK BOLEH!

Kesimpulannya...mummy takleh stop pam susu lagi!....Actually mummy dah lebih had target mummy ni...Buleh?mummy target nak pam 2 thn je.....Tapi disebabkan demand masih tinggi....Nasib kamu la pam oooii..kerja kerja kerjaaa...

Alhamdulillah selera makan si gedebi kembali seperti biasa but daddy kata bertambah luar biasa....
petang mummy and daddy jemput kat school....masuk kereta terus nenen..sampai rumah pun masih nenen...
Dah kenyang...sendawa...(alhamdulillah) sengeh.....main kejap..Mula masuk dapur mula tunjuk itu tunjuk ini cari makanan....makan le biskut ke keropok ikan ke apa2 yang ada laaa...
Time mummy dan daddy makan nasi...Nak asyik juga yaaaa...
Makan nasi....
Dah kenyang main ke tonton TV ke baca buku ka...main game kat PC ka....
Nak maqhan(makan)...kenalah bagi apa yang patut...
Nak nenen plak lepas tu then sambung makan then nak tidur nenen lagi.....
Tengah malam minta nenen lagi....Dan sampailah ke pagi...3-4 kali nyusu....
Tak kenyang ke mamat nih?
Kenyang...tapi dia macam nak cover balik time demam tak mkn 5 hari.....
Bleh ka macam tu?
Layan ajalah dulu.....
sekarang ni nenen semata2 dah takleh nak tampung selera dia dah...Dia mesti akan minta nasi.....yesss nasi putih!
Anak mummy dah besar!
(Masa dia masih kecik dulu aku pernah cakap kat dia kalau dah umur lebih dari 2 tahun apa dia nak makan aku akan bagi..ni kira dia tengah tuntut janji ke nih?..Namun semestinya makanan manis tetap BUKAN pujaan hatinya....)

11 comments:

Yan said...

hehe.. esok2 bley tunjuk kat cucu hang.. abah depa suka minum susu mummy.. hopefully aku akan ada conversation macam ni dengan Zeri nanti.. amiin..

Fid said...

ngee jauh benor plak ko cik yan hahahaaaa
apa2 pun aku kena pam lagi laaa..hahahaaa

rizza said...

heheh fid..cute je cara akif cakap..tu baru baby talk..hahhaha
sama le akif ngan hassan ni...aku siap cakap "Hassan dah besar ..kena minum susu lain..tak leh susu umi..." dia jawab ..."Hassan tak nak besarrrr...Hassan nak kecik."..hehheh..betul ..demand masih tinggi..teruskan ye...

anamiraa said...

iye... selagi demand tinggi supply aje laa.. tak supply kang rugi la pulak! Bukannya lama sangat pun budak2 ni nak menempel ngan kita. paling lama pun 5-7 tahun. bila besar sok nak peluk kita pun dah malas. aku lak nak kena kejar depa hi hi hi hi

Mommy's brownies said...

hehehe...aku baru jer grad Danish ni semalam...tp demand makin tinggi plak! adoi! tapi maybe sbb aku punya dah kurang kot.. hmm..sbb aku ada poblem and kena mkn ubat.. camno tuh...huhuhu

Mommy's brownies said...

excited aku sekarang bleh comment...before this tak reg aku asik jadik pembaca jer walaupun ada topik yg aku menggeletik nak komen sama...hehehehe

sitilina said...

bestnya sampai 2thn dia dah mintak sendiri. nak bf lama2 jugaks!

madamoiselleczar said...

fid,
ihiks...like i told u before...kilang mummy akif mmg power! yahahaha... ;p

Aini Razali said...

penceritaan semula ngko ni menjadiklah fidah.. tergelak beso aku... hahahahahaa... klako giler anak ko nie...

Fid said...

erna
ya ampun aku sengaja letak kena ada login baru bleh kmen sbb aku malas layan 'hantu'..heheheeee
ko juga bleh shout!

madam za
ko nih!Kilang aku cukup2 untuk pengguna je hahahaa

sitilina
ya...boleh boleh...

aini
tu la bdak baru belajar

rizza
kihkihkih

anamiraa
begitulah...

IbuAtHome said...

fid, sekarang kita duduk kat umah lagi dahsyat demand dia, kadang-kadang tengah masak tu terpaksa biar dia menjerit-jerit nak nenen, sampai i settle, lagi kejam kan. agaknya jiran i kata i ni tak peduli anak jerit2. memang kelakar, tengah kacau lauk pun boleh nenekan zahra.